USA: V Bidenovom dome sa našli tajné dokumenty
12 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

V súkromnom dome amerického prezidenta Joea Bidena vo Wilmingtone v štáte Delaware sa našli tajné dokumenty pochádzajúce z čias, keď bol viceprezidentom v administratíve Baracka Obamu. Potvrdil to vo štvrtok Biely dom, informuje TASR na základe správ agentúr AP a AFP a denníka The New York Times.

Údajne neveľký počet dokumentov podľa vyjadrenia Bieleho domu našiel tím prezidenta Bidena v garáži a jedna strana sa našla aj vo vedľajšej miestnosti.

Pred niekoľkými dňami sa zistilo, že citlivé dokumenty sa našli ešte v novembri aj v kancelárii istého washingtonského inštitútu, kde Biden predtým pôsobil.

Biden vyjadril v spojitosti s dokumentmi prekvapenie i ochotu spolupracovať
Americký prezident Joe Biden v utorok povedal, že nevie o obsahu tajných dokumentov, ktoré jeho právnici našli v jednej z jeho bývalých kancelárií vo Washingtone. V súvislosti s prípadom vyjadril prekvapenie a ochotu spolupracovať s úradmi. TASR... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Podľa The New York Times však nie sú zodpovedané kľúčové otázky ohľadne týchto nálezov: čo je obsahom dokumentov, kto ich tam dal a či ich prezident alebo jeho poradcovia čítali aj po tom, čo opustil funkciu prezidenta.
Bidenov tím údajne okamžite o náleze informoval ministerstvo spravodlivosti.

Prezident v utorok vyhlásil pred novinármi, že novembrový nález tajných dokumentov v priestoroch think-tanku Penn Biden Center ho prekvapil.

Biden už zabudol aj to, čo Zelenskému sľúbil
Biden na rokovaní vlády si hneď nespomenul na prísľub dodať Kyjevu systémy protivzdušnej obrany Patriot Americký prezident Joe Biden si na stretnutí s členmi svojho kabinetu dlho nevedel spomenúť, aké americké zbrane Washington sľúbil poslať... Čítať ďalej
06 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!