Opäť utrpí len PACIENT. Finančná spoluúčasť bude časom nevyhnutná, tvrdí Lengvarský
11 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Zdravotná starostlivosť je v súčasnosti tak drahá, že spoluúčasť pacienta na jej úhrade bude časom nevyhnutná. Pre TASR to uviedol dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Nepredpokladá, že by to bolo v tomto roku.

"Pokiaľ chceme zachovať kvalitu na úrovni 21. storočia, určite bude potrebný aj nárast zdrojov v zdravotníctve zo štátneho rozpočtu. Ale ani otázka spoluúčasti pacienta nie je vylúčená. Myslím si, že sa tým treba vážne zaoberať," skonštatoval Lengvarský.

Podotkol, že nejde o "známych 20 korún", ktoré kedysi boli. "Hovoríme o systéme, kde bude jasne definovaný nárok pacienta z rozpočtu. Zároveň službu, ktorá bude poskytovaná niečo, čo je nad rámec, skrátka jasným spôsobom definujeme a povieme, ako bude hradená," spresnil Lengvarský.

Najprv je podľa neho potrebné dohodnúť sa s ambulantným a nemocničným sektorom, v akých prípadoch by bola spoluúčasť zavedená. Pripustil, že tiež možno bude treba nastaviť aj systém komerčného pripoistenia.

Naď má iný názor na politiku ako Matovič, Budaj má iný názor ako Naď. Čo sa deje v OĽaNO?
Naď má iný názor na politiku ako Matovič, Budaj má iný názor ako Naď a Heger s Matovičom si zjavne nerozumejú. Jaroslav Naď sa však stotožňuje v svetonázore a v cieli v politike so straníckym kolegom a dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom.... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!