Žilinská diecéza uzavrie prvú etapu rekonštrukcie Katedrály Najsvätejšej Trojice
07 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Žilinská diecéza uzavrie prvú etapu rekonštrukcie Katedrály Najsvätejšej Trojice na odbornej konferencii vo štvrtok (12. 1.) v priestoroch Diecézneho centra v Žiline. TASR o tom informoval hovorca Žilinskej diecézy Zdeno Pupík.

Doplnil, že na konferencii predstavia historicko-architektonický a stavebný výskum katedrály, archeologický a antropologický výskum objavenej krypty pod katedrálou a stavebno-reštaurátorskú a pamiatkovú obnovu. Informovať budú tiež o nákladoch na obnovu, zdrojoch financovania a pripravovaných krokoch do budúcnosti.

Projekt komplexnej rekonštrukcie Katedrály Najsvätejšej Trojice v Žiline sa začal vo februári 2020. Zahŕňa tri etapy - obnovu exteriéru, obnovu interiéru (2025 - 2028) a obnovu hnuteľných kultúrnych pamiatok v interiéri (od 2025).

Obnovia tradíciu vianočno-novoročných koncertov
Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou pokračuje tradícia vianočno-novoročných koncertov v bratislavskej Dúbravke. Tohtoročné podujatie sa uskutoční v nedeľu (8. 1.) o 15.30 h v Kostole sv. Kozmu a Damiána. "Počas koncertu svoje umenie... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme