Nová strašná hrozba?
03 | 01 | 2023 I Milan Laca

Americký dôstojník označil eletromagnetický útok za najnebezpečnejšiu vojenskú hrozbu pre USA.

Dôstojník amerického letectva vo výslužbe Christian Orr označil v článku pre webovú stránku 19FortyFive  elektromagnetický útok na Spojené štáty za najnebezpečnejšiu vojenskú hrozbu pre krajinu.
Koniec!
„Úspešný elektromagnetický útok na Spojené štáty, by bol katastrofou, ktorú nemožno zmerať ani pochopiť. V skutočnosti znamená koniec sveta. Bidenova administratíva s tým nič nerobí, najmä keď krajiny ako Irán, Rusko a Čína, majú možnosť zasadiť úder na USA, ako súčasť svojich vojenských plánov“, tvrdí autor. Napísal, že  predchádzajúce administratívy za prezidentov DonaldaTrumpa a BarackaObamu prijali rôzne zákony na zabezpečenie ochrany pred takouto hrozbou. 
Ukrajina: Neobvykle teplé počasie zmiernilo dopyt po energii
Neobvykle teplé počasie na Ukrajine znižuje dopyt po elektrickej energii. Tamojšie elektrárne ho preto momentálne stíhajú pokrývať. Oznámila to v utorok ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho, informuje stanica CNN. "V dôsledku teplého... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr
O čo ide
"Termonukleárna nálož, ktorá vybuchne vo výške štyridsať kilometrov, spôsobí elektromagnetickú vlnu. Tá môže znefunkčniť všetky počítače a iné zariadenia, ako aj zničiť energetickú infraštruktúru krajiny. Moderná postagrárna a postindustriálna spoločnosť prestane fungovať,“ uzatvára Orr.
Veľká hrozba
"Deaktivácia iba deviatich vysokonapäťových transformátorov privedie k  zrúteniu celého systému. Spojené štáty zostanú bez elektriny", píše autor. "Dobre koordinovaná skupina ľudí by mohla efektívne zničiť celú elektrickú sieť USA v priebehu niekoľkých hodín, ak by našli   zlikvidovali tieto kritické transformátory. Výmena transformátorov môže trvať niekoľko mesiacov až dva roky".  

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!