VIDEO nielen pre ŽENY: Matky sú jednoducho NESKUTOČNÉ!
09 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Prejavy lásky, oddanosti a vernosti nie sú vlastné iba ľuďom. Pozrite si príklady zo zvieracej ríše, ktoré nám môžu byť inšpiráciou. A že matky sú jednoducho neskutočné, potvrdzujú tieto videá.

Dojemné stretnutie

V prvom prípade ide o opice. Novorodeniatko bolo po pôrode matke odobraté, pretože zle dýchalo. Zostalo takmer celé dva dni pod dohľadom lekárskeho tímu. Matka potom podľa informácií zo zoo mláďa viac ako dva dni nedala z ruky. Jednoducho obrovská materská láska!

Vtáčia matka

Malý slon na prechádzke s matkou

Ďalšou kapitolou, ktorú by sme mali odpozerať od zvierat, je výchova

Ak sledujete film o levoch, určite uvidíte levicu, ktorá v pokoji leží a levíčatá po nej lezú, hryzú ju do uší, ťahajú za laby. Keď toho má levia mama plné zuby, len mykne chvostom, labou a v tej chvíli leží sama. Po chvíľke mláďatá opäť prídu a zasa sa hrajú s mamou. Keď má toho zase dosť, opäť zasiahne. Jej „výchovné zaucho“ levíčatám neublíži.

Opice a cesta k samostatnosti

Tri dospelé opice a čerstvo narodené mláďa. Mláďa balansuje na konári, je neisté a „vyhúkané“. Dospelí sedia okolo neho, pripravení zakročiť, keby bolo treba. Rodina prežíva, ako ich potomok nesmelo objavuje svet a získava prvé skúsenosti. Opice nechajú mláďa párkrát zakňučať, nechajú ho, aby si vyskúšalo udržať sa na konári. Potom ho až zoberú do bezpečia.

My ľudia postupujeme tak, že dieťa je stredobodom pozornosti a všetci sa mu snažíme všetko uľahčiť. Neumožníme mu, aby sa zoznámilo s nebezpečenstvom a naučilo sa opatrnosti, aby získavalo pod naším dohľadom skúsenosti.

Uplynulo 42 rokov od smrti najznámejšieho mierového aktivistu (GALÉRIA+VIDEO)
Dnes, keď sme k vážnemu konfliktu veľmi blízko, je mierový odkaz Johna Lennona obzvlášť nástojčivý. 8. decembra 1980 vyhasol Lennonov život rukou vraha. Rodák z Liverpoolu John Winston Lennon sa narodil 9. októbra 1940. Britský hudobník, skladateľ... Čítať ďalej
08 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik