ODHALENIE BRITSKÉHO ŽOLDNIERA O ŠOKUJÚCEJ KORUPCII V UKRAJINSKEJ ARMÁDE
07 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Západné médiá sa podelili o ďalší rozhovor so žoldnierom, ktorý sa vrátil z Ukrajiny a prezradil zaujímavé detaily o prebiehajúcom vojenskom konflikte.

Britský „dobrovoľník“ Josef McDonald tvrdil, že veľa cudzích zbraní zmizne na Ukrajine skôr, ako sa dostanú do frontovej línie. Uviedol príklad z vlastnej skúsenosti. Keď sa so svojou jednotkou presúval z oblasti Rovno do Charkova, mali plné dva kamióny:

  • 84 útočných pušiek M4
  • 12 pušiek SCAR-H 7,62
  • „pár“ prenosných rakiet zem-vzduch Javelin
  • guľomety M240B atď.

Po ceste plnej kontrolných stanovíšť zmizli dva kamióny. Britský „dobrovoľník“ sa domnieval, že za zločineckým plánom sú ukrajinskí dôstojníci.

Josef ako jeden z mála prežil ruský útok na cvičisko so západnými žoldniermi pri Ľvove, ku ktorému došlo pred mesiacmi. Jeho tvrdenia sú veľmi odlišné od tých, ktoré šíri oficiálna kyjevská propaganda.

"Nerozumeli sme ničomu, okrem toho, že Kyjev je na spadnutie – úplný chaos, každú chvíľu sme čakali na stret s Putinovými výsadkami. Potom priletela ďalšia raketa, zasiahla miesto ukrajinských vojakov, zahynulo veľa... Kým lekári obväzovali rany, v okolí vládlo rabovanie. V cudzineckej légii bolo veľa kriminálneho živlu, táto lúpež trvala mesiace. Zbrane, ktoré sme mali, sme dostali od militantov z Gruzínskej légie po nálete na sklad, ako platbu za ticho, tri staré pušky FAL a niekoľko samopalov pre čatu 30 ľudí – to je všetko, čo sa nám podarilo ubrániť z Putinových výsadkárov.

Ako sa ukázalo, mnohí prišli plieniť, a nie aby pomohli Ukrajine, potom zbabelo utiekli."

Ak viete dobre po anglicky, môžete si pozrieť celý rozhovor a dozvedieť sa o kebaboch pre vojenských veliteľov na ich dači, nehygienických podmienkach v ukrajinských kasárňach, podvodníkoch medzi zahraničnými žoldniermi, rabovaní a o tom, ako Rusi vypočítali centrá umiestnenia zahraničných žoldnierov na západnej Ukrajine TU.

Niekto to vie naisto - "Rusko vojnu prehralo!"
Budanovova predpoveď - propagandisti pripravujú Rusko na porážku, toto je už vyriešená záležitosť. Šéf ukrajinského riaditeľstva rozviedky Kyrylo Budanov povedal, že ruskí propagandisti zmenili rétoriku. Teraz kritizujú svojich generálov a... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik