Európska KATASTROFA! Naša životná úroveň je už pod úrovňou Číňanov! A BUDE HORŠIE
06 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Čína v nedeľu oznámila, za aké ceny bude z Ruska nakupovať plyn nasledujúcich 30 rokov! Zatočila sa nám hlava a začali sme počítať, či už nie je priemerný Číňan bohatší, než priemerný Čech a Slovák. A ouha, je! Matovič, Heger, Čaputová, Fiala, Zeman, Babiš a Sobotka a celý Brusel dokázali spoločne nemožné - Číňania sa už majú lepšie, než Česi a Slováci! A to všetko vďaka nezmyselnej vojne proti Rusku, do ktorej nás zatiahli! Tvrdí to vo svojej analýze český historik špecializujúcí se na kultúrne dejiny stredoveku a raného novoveku Michael Svatoš.

Zatočila sa nám hlava

V nedeľu Čína a Rusko oznámili, že pod riekou Jang-c'-ťiang dokončili tunel pre plynové potrubie, a po menších dorábkach začne od konca roku 2023 týmto novým plynovodom do Šanghaja tiecť 38 miliárd m3 plynu ročne. A to za čínsku nákupnú cenu 34 eur za 1MWh ruského plynu. 

Táto cena bude podľa uzatvorenej zmluvy platiť na nasledujúcich 30 rokov. Celková dĺžka plynovodu je 3000 km v Rusku a 5 111 km v Číne. Severná vetva plynovodu, ktorá zásobuje Severnú Čínu už je funkčná, teraz sa dokončuje južná vetva plynovodu do Šanghaja.

Pozreli sme sa preto na čínske a české cenníky plynu platné na budúci rok a na priemerné mzdy v Číne a v Česku. A zatočila sa nám hlava ešte viac.

Číňania nakupujú z Ruska plyn za 34 eur za MWh a predávajú ho Číňanom  za konečnú cenu 36,21 eur za MWh.

Energo-šmejdi nakupujú podľa nariadenia Bruselu plyn za cenu 100 - 125 eur za MWh, ktorá je stanovená na burze v Holandsku, a tento plyn budú Čechom budúci rok predávať za 216 eur za MWh.

Číňan nakupuje za 34 a predáva Číňanom za 36. Bruselský Energo-šmejd nakupuje za 125 a predáva Čechom za 216. Zisk Číno-komunistu 2 eurá z MWh, zisk Energo-Šmejda 92 eur. Česi majú smolu, napríklad v Prahe budú budúci rok platiť za plyn 6 krát viac ako Číňania. 

Vystúpenie prezidentky v RTVS: AROGANCIA, POKRYTECTVO A SEBAĽÚTOSŤ
Politológ a historik ostro skritizoval vystúpenie prezidentky Čaputovej. Tvrdí, že výkon prezidentského úradu tejto ženy je jedno veľké predstieranie.Tieto riadky sa jej budú čítať iba veľmi ťažko. Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Dvaja Číňania žijúci v Pekingu v malom byte zaplatia v nasledujúcich 30 rokoch každý mesiac za spotrebovaný plyn 24 eur mesačne. Dvaja Česi žijúci v Prahe zaplatia len v roku 2023 každý mesiac za spotrebovaný plyn 3 749 korún mesačne, čo je v prepočte takmer 93 eur ! Obe tieto platby za plyn v Pekingu aj v Prahe sme spočítali podľa platných cenníkov.

Priemerný plat v Pekingu je tento rok 53 366 Korún (2190,76 eur). Priemerný plat v Prahe je tento rok 56 000 Korún (2298,88 eur, Pozri MAP 1524 ). A Česi aj Slováci sú už vďaka cenám plynu a elektriny chudobnejšie ako priemerní Číňania. Mediánová čínska mzda je tento rok 29 291 korún (1202,44 eur). Mediánová česká mzda je tento rok 32 000 korún (1313,65 eur). Mediánová mzda, je mzda, ktorú má aspoň 50% všetkých zamestnancov. Po odpočítaní rozdielu cien plynu, je tak 50% českých zamestnancov o 452 korún mesačne chudobnejších ako priemerní Číňania.

Modelový príklad, ktorý sme použili na výpočet ceny za ročnú spotrebu plynu: Dvaja ľudia žijúci v malom byte spotrebujú ročne 3MWh plynu na varenie a ohrev vody. A 5MWh na vykurovanie. Dohromady teda 8 MWh. Pri konečnej platbe za český plyn sme nepočítali Fialovu zľavu (strop), pretože tá sa rovnako platí Energo-šmejdom z verejných peňazí štátneho rozpočtu, a tak ju nakoniec aj tak Česi zaplatia bankárom aj s úrokmi!

Mesík: Rozbehnuté trendy sa zrútia a skolabujú. Vrátane našej spoločnosti. Ľudia by mali byť pripravení...
„O čo viac si uvedomujeme svoju zraniteľnosť, o to viac si môžeme vážiť život...“ Povedal Juraj Mesík v aktuálnom rozhovore. Témou rozhovoru boli globálne výzvy. Juraj bol dlhoročný analytik Svetovej banky, po návrate z Ameriky niekoľko rokov učil... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Médium Zoznam dalo Fialovej vláde za zvládnutie plynovej krízy jedničku s hviezdičkou! My jej dávame dvakrát podčiarknutú 5! Pretože dokázať, aby životná úroveň Česka klesla pod životnú úroveň Číny, je teda Česká národná katastrofa! 17. november mal vyrovnať životnú úroveň Čechov a Slovákov so Západom, nie znížiť životnú úroveň obyvateľov Česka a Slovenska pod úroveň Číny, alebo snáď má byť ešte horšie!?

Už to musí skončiť!

Vysoké ceny plynu a elektriny sa u nás prejavia v rastúcej drahote, v uzatváraní tovární a v raste štátneho dlhu. Čína získala vďaka lacným energiám značnú konkurenčnú výhodu proti Európe, to povedie k rozkvetu Číny a k zbedačeniu Európy. Vojna na Ukrajine tak musí byť, čo najrýchlejšie ukončená, a tok lacných ruských energií do EÚ, čo najrýchlejšie obnovený.

Stačí sa pozrieť na nové obrie továrne, ktoré sa tento týždeň v Číne otvorili  - Invista (USA) otvorila novú chemičku, BASF (Nemecko) novú chemičku, a dokonca oznámil, že sa presúva z EÚ do Číny, ABB (Švajčiarsko) najväčšiu továreň na svete, v ktorej roboti vyrábajú roboty!

Akísi šialenci na Zozname dávajú Fialovi jedničku s hviezdičkou za zvládnutie súčasnej energetickej krízy,  a skoro v rovnaký deň varuje koncern VW, a ďalšie automobilky, že vďaka vysokým cenám energií budú musieť opustiť Európu! Z toho vyplýva, že Fiala je Putinov hlavný agent, a Zoznam hlavná rezidentúra ruských švábov v Česku. Alebo sú iba úplní blázni!

Autor: Michael Svatoš, zdroj: cz24

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Nový názov pre cenzúru je z Bruselu!
"My sme v 89-om neštrngali kľúčmi preto, aby do nás znova niekto tlačil nejaké dogmy a určoval, čo je pravda. V Európe začína byť opäť dusno," myslí si jeden z najsledovanejších a zároveň najviac kritizovaných politológov, ktorý pôsobí na... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik