Nový názov pre cenzúru je z Bruselu!
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

"My sme v 89-om neštrngali kľúčmi preto, aby do nás znova niekto tlačil nejaké dogmy a určoval, čo je pravda. V Európe začína byť opäť dusno," myslí si jeden z najsledovanejších a zároveň najviac kritizovaných politológov, ktorý pôsobí na Slovensku. 

"Pevne verím, že RTVS poskytne divákom také informácie, aby vedeli, kde je pravda a kde je objektivita," cituje na sociálnej sieti Eduard Chmelár generálneho riaditeľa RTVS, Ľuboša Machaja.

"V Európe je opäť dusno," je názov názorového článku, ktorý na sociálnej sieti Facebook, zverejnil politológ Eduard Chmelár!

Preberáme ho v plnom znení!

Vyrazil by som vás

Vážený pán riaditeľ, za takúto absurdnú definíciu pravdy a objektivity by som vás vyrazil ako študenta už v prvom ročníku a ako manažéra by som vás navrhol odvolať za sústavné nerešpektovanie

Zákona o RTVS, ktorý vás zaväzuje zabezpečiť pluralitu názorov.

Vašou úlohou nie je bohorovne určovať, čo je pravda. Úlohou žurnalistiky a vás osobne je zabezpečiť verejnosti čo najväčšie množstvo a najširšie spektrum informácií tak, aby sa občan mohol sám čo najkompetentnejšie rozhodovať.

To je základný princíp demokracie, lebo informovanosť JE demokratická disciplína.

Vy ste sa však namiesto toho postavili do úlohy inkvizítora, ktorý vyhadzuje ľudí za postoje, s ktorými nesúhlasíte, vytvárate čierne zoznamy ľudí, ktorých by ste podľa vlastných slov do RTVS nikdy nepustili (ako keby ste ju vlastnili) a zničili ste už aj tak chabú pluralitu v médiách verejnej služby.

Navyše ste zlikvidovali televíznu Trojku, živé svedectvo bohatstva tvorby 66-ročnej histórie Slovenskej televízie. A to všetko ste stihli za necelé štyri mesiace.

Vy dokonca nedokážete rešpektovať ani len taký pluralitný dialóg, aký funguje v Českej televízii.

Judita Laššáková upozorňuje Slovákov v zahraničí na veľmi dôležitý termín. KONČÍ DNES O POLNOCI!
Pracujete, alebo dlhodobo žijete v zahraničí, ale záleží vám na tom, aby ste sa zúčastnili na januárovom referende? Informácií v médiách je pomenej, ponúka nám ich však Judita Laššáková, ústavná právnička. Tá upozorňuje na veľmi dôležitý termín, ak... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Je to hanebné, ale žiaľ, nie ojedinelé, je to veľmi znepokojujúci trend

Eurokomisár Thierry Breton dnes pohrozil Elonovi Muskovi, že keď jeho sociálna sieť Twitter nezačne "chrániť používateľov pred škodlivým obsahom", rozumej blokovať určených ľudí, na európskom trhu skončí.

Vzápätí vyhlásil, že ho potešilo, keď mu miliardár povedal, že pravidlá EÚ stanovené v Akte o digitálnych službách považuje za rozumné a oznámil, že Európska komisia vykoná začiatkom budúceho roka v centrále Twitteru "test na ich dodržiavanie".

Nuž, mali by ste vedieť, že nový názov pre cenzúru znie v newspeaku Bruselu "ochrana spotrebiteľov pred škodlivým obsahom".

Ak sa voči tomu európska verejnosť neohradí, stratíme aj tie posledné zvyšky slobody, ktoré ešte máme. My sme v 89-om neštrngali kľúčmi preto, aby do nás znova niekto tlačil nejaké dogmy a určoval, čo je pravda. V Európe začína byť opäť dusno.

Rusi posilňujú loďstvo
Najnovšia korveta "Merkúr" projekt 20380 vstúpila do Baltského mora. Nová ruská korveta Merkúr, Projekt 20380 po prvýkrát vyplávala do Fínskeho zálivu v Baltskom mori, aby vykonala záverečnú fázu továrenských skúšok. Nová zbraň Ako vyhlásilo... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik