Zuzana Čaputová neprahne po úradníckej vláde, vysvetlila aké sú možnosti
04 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ak by došlo v parlamente k vysloveniu nedôvery vláde, prezidentka Zuzana Čaputová by bola povinná ju odvolať a poveriť nejakú vládu vedením krajiny. To, čo by nasledovalo, by podľa nej záviselo od vyjednávania s konkrétnymi politickými hráčmi v parlamente.

Uviedla to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Zdôraznila, že po úradníckej vláde neprahne.

"Môžem dočasne poveriť aj vládu Eduarda Hegera (OĽANO), kým zostaví novú vládu, aby viedla krajinu. Potom nastupuje možnosť buď zostavenia vlády na profile aktuálneho parlamentu, ak sa tam nájde príslušná väčšina, alebo tzv. úradníckej vlády," uviedla k možnostiam, ak by došlo k pádu vlády.

Zdôraznila, že nie je snom ani túžbou žiadneho racionálne uvažujúceho prezidenta zostavovať úradnícku vládu. "Okrem vlastnej zodpovednosti nesiete zodpovednosť aj za exekutívu, takže môžem upokojiť všetkých, čo sa tohto modelu boja z toho hľadiska, že ja po ňom prahnem, naozaj to tak nie je," priblížila.

Exvyšetrovateľ Šátek si dovolil určiť trestnoprávnu kvalifikáciu vo vzťahu k osobám, ktorým GP SR zrušila vznesené obvinenie!
„Není všem dnům konec“, ako hovoria bratia Česi a podľa exvyšetrovateľa Jozefa Šáteka to platí aj na rozhodnutie o zrušení vzneseného obvinenia Roberta Fica (RF), Roberta Kaliňáka (RK), Norberta Bödöra (NB) a Tibora Gašpara (TG). Šátek vysvetľuje,... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik