Šéf RTVS Ľuboš Machaj aj o Igorovi Matovičovi! ODPADNETE!
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ešte stále nie je koniec! Šéf RTVS má ešte stále čo povedať! Nielen k vyhadzovu, ktorý nastal po odvysielaní prejavu predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica, dňa 17. novembra, ale aj k Igorovi Matovičovi (OĽaNO).  Odpadnete, čo si o ministrovi financií myslí Ľuboš Machaj!

Pár mesiacov potom, ako sa Ľuboš Machaj ujal funckie generálneho riaditeľa RTVS nastali vo vedení spravodajstva zmeny. Dôvodom zmien bolo odvysielanie prejavu opozičného politika, poslanca NR SR, Roberta Fica (SMER - SD), dňa 17. novembra. Prejav bol odvysielaný v priamom prenose a nominant tedajšej koalície, Ľuboš Machaj sa následne rozhodol pre rázny krok.

Z RTVS odišli: Mária Hlucháňová riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky, Alfonz Šuran, intendant RTVS :24, Peter Nittnaus, šéfdramaturg RTVS :24 a Andrea Fajnorová, vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky.

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj je nominantom terajšej vládnej garnitúry

Podľa Machaja išlo o zásadné zlyhanie  

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj, nominantom terajšej vládnej garnitúry je presvedčený, že išlo o zásadné zlyhanie!

"Ja si naozaj myslím, že to bolo zásadné zlyhanie. Nejde o to, či to bol Smer, alebo nie, ale o to, ako neštandardne to bolo do vysielania RTVS nasadené. Divák musel byť šokovaný, že prejav sledoval bez akéhokoľvek kontextu, upútavky či vysvetlenia na začiatku alebo na konci. Snemy politických strán vysiela aj Česká televízia, ale sú to zväčša veľké volebné snemy, kde sa dejú naozaj dôležité veci. A v kontexte. Majú štúdio, kde to divákovi vysvetlia,“ uviedol Machaj v rozhovore pre Denník N.

Machaj mal problém už aj s odvysielaním snemu strany HLAS - SD, ale s Máriou Hlucháňovou si to vysvetlili.

"Ja som už vtedy mal problém, no vtedy sme si vysvetľovali, že ide o najsilnejšiu stranu a za príhovorom boli názory politológov. No bolo chybou, že sme si nevytvorili systém, ako sa máme takejto udalosti zhostiť,“ vysvetlil Machaj.

Zásah podľa neho nebol cenzorský a ako generálny riaditeľ, nevedel o odvysielaní Ficovho prejavu dopredu.

 „Takáto zásadná vec by sa podľa mňa mala konzultovať,“ myslí si Machaj.

OĽaNO pozitív Ľuboš Machaj

OĽaNO pozitív generálny riaditeľ Ľuboš Machaj, ktorý je šéfom RTVS hlavne vďaka strane OĽanO sa v rozhovore vyjadril aj k osobe ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). 

 „Musím za seba povedať, že osobné stretnutie s ním, aj to pred voľbou riaditeľa RTVS, patrilo k tým pozitívnejším. Je to človek, ktorý napriek jeho mediálnemu obrazu je rozhľadený a vyzná sa v mediálnej sfére. Tam bola diskusia zaujímavá. No hneď ako príde na peniaze, je taký, aký zrejme má byť minister financií. Držgroš, s ktorým musíte rokovať o všetkom,“ uviedol podľa Ereport.

Judita Laššáková upozorňuje Slovákov v zahraničí na veľmi dôležitý termín. KONČÍ DNES O POLNOCI!
Pracujete, alebo dlhodobo žijete v zahraničí, ale záleží vám na tom, aby ste sa zúčastnili na januárovom referende? Informácií v médiách je pomenej, ponúka nám ich však Judita Laššáková, ústavná právnička. Tá upozorňuje na veľmi dôležitý termín, ak... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Na vyhadzov novinár reagoval aj Robert Fico

Neexistuje väčšie opľutie štátneho sviatku slobody a demokracie, ako vyhodiť novinárov za to, že nechali odvysielať prejav opozičného politika, skonštatoval líder Smeru Robert Fico v reakcii na vyhadzov takmer celého vedenia spravodajskej stanice verejnoprávnej televízie RTVS.

Reagoval aj publicista Karol Farkašovský

"Názorová pluralita a dialóg sú predsa piliermi demokracie. Aj v prípade prezidentky aj opozičného politika. Alebo sa niekto bojí...?Stále pritom plačeme, že slovenská verejnoprávna televízia zaostáva za českou, nemeckou, rakúskou, britskou...Tak sa pozrime ako to robia. Alebo máme v skutočnosti strach sa im podobať?" Pýtal sa publicista Karol Farakašovský

"V širšom kontexte odkryl najväčší problém súčasnej doby – absenciu manažérskych skúseností a nedostatok odborníkov. "Platí to vo všetkom, vrátane RTVS. Tak to vyzerá a tak to skončí keď na šéfovských stoličkách sedia ľudia dosadzovaní na základe ideologickej spriaznenosti a nie na základe profesionality," dodal Karol Farkašovský.

Eduard Chmelár a Marián Greksa sa vyjadrili tiež

"Musím Ľuboša Machaja upozorniť, že toto nie je ani súkromná, ani vládna televízia, že koncesionárske poplatky platíme všetci a že je zo zákona povinný dodržiavať pluralitu a objektívnosť. Namiesto toho premenil verejnoprávne médiá na štátne,“ tvrdí politológ Eduard Chmelár.

"Stínanie hláv v RTVS. Takto vyzerá cenzúra mediálnych aktivistov," napísal na sociálnej sieti spevák Marián Greksa.

Končí aj iný 

Pod vedením novozvoleného riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, dochádza v RTVS k veľkým a vážnym zmenám. Tentokrát končí takpovediac "stálica" zábavného programu, za ktorú už je náhrada. Tá príde aj s novým programom! Konečné slovo ale vraj budú mať diváci, platcovia koncesionárskych poplatkov.

Andrej Bičan a jeho zábavná relácia "5 proti 5" končí po 14. rokoch končí!

Rozhodnúť o tom podľa portálu Topky mal generálny riaditeľ Ľuboš Machaj, ktorý sa postaral o poriadnu očistu potom, ako bol do funkcie zvolený.

Ďalší VYHADZOV v RTVS! Po 14. rokoch končí STÁLICA zábavy
Pod vedením novozvoleného riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, dochádza v RTVS k veľkým a vážnym zmenám. Tentokrát končí takpovediac "stálica" zábavného programu, za ktorú už je náhrada. Tá príde aj s novým programom! Konečné slovo ale vraj budú mať... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik