Hrnko: Absolútne CHORÉ čo žiadajú naši aktivistickí novinári
03 | 12 | 2022 I Emanuel Orban

"Generálna prokuratúra SR ako inštitúcia má dnes svoje opodstatnenie, nakoľko je garanciou zákonnosti v našom štáte. Ak by neexistovala dochádzalo by jednoducho k zneužitiu moci na dennodennej báze. O tom všetkom je aj samotný paragraf Trestného poriadku 363. Jeho úloha v demokratickej spoločnosti je priam nevyhnutná. Preto je generálny prokurátor Maroš Žilinka tŕňom v oku mainstreamu a jeho spriaznených poplatných politikov," tvrdí bývalý podpredseda Slovenskej národnej strany Anton Hrnko.

Na Slovensku sa veselo zneužíva moc, preto úloha prokuratúry je nezastupiteľná

Aktivisti mimovládnych organizácií kam patria aj novodobí politici zúria pre tzv. nadužívanie paragrafu 363. Popritom si vôbec neuvedomujú, že aj im daný paragraf v minulosti pomohol. Celkové rozčarovanie zo slovenskej spoločnosti ozrejmuje bývalý politik:

„Diablov paragraf ? Aj tak by sa dali nazvať komentáre niektorých aktivistických politikov, ktorí radi preberajú na seba podobu vyšetrovateľov, prokurátorov i sudcov v jednej osobe a pre ktorých už samotné vznesenie podozrenia voči niektorým ich politickým oponentom znamená jasný dôkaz ich viny. Tým diablovým paragrafom je spomínaná 363-jka trestného poriadku.“

Podľa Hrnka je totálne na hlavu postavené, ak pani prezidentka Zuzana Čaputová, etalón slušného Slovenska Juraj Šeliga, niektorí štátni hodnostári a ich novinárski poskokovia sa pasujú do role sudcov, hoci k tomu nemajú vôbec žiadne oprávnenie.  

Úloha generálnej prokuratúry je v dnešnej spoločnosti nevyhnutná najmä pri garancii právneho štátu Slovenskej republiky. Na Slovensku za posledné roky sme svedkami zneužívania politickej moci, preto musia nastúpiť OČTK. Bez toho sa nikam nepohneme.

„Aby nedochádzalo korumpovanie mocou, rôzne spoločnosti si vytvorili sústavu vzájomne protistojacich inštitúcií, ktorých úlohou je zabrániť zneužívaniu moci. Jednou z týchto inštitúcií je aj prokuratúra, ktorej úlohou je aj stráženie zákonnosti postupu v rôznych situáciách, kde by mohlo dôjsť k zneužitiu moci. Nejde len o povestný paragraf 363, ale napr. prokurátorský protest môže zastaviť uznesenia samosprávneho orgánu a pod,“ tvrdí politik. 

Dekan Právnickej fakulty UK Burda: Ak chceme potrestať Fica, mali by sme aj ostatných!
Už aj samotní právni experti sa ozývajú ! Obvinenia voči bývalému premiérovi Robertovi Ficovi a exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (obaja Smer-SD) boli jednoducho vykonštruované aj podľa dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského v... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Emanuel Orban

Hrnko tvrdí, že najviac zneužívajú právomoc verejného činiteľa na Slovensku policajné orgány a orgány činné v trestnom konaní.

Podľa neho každému obvinenému občanovi musí byť garantovaná zákonnosť vyšetrovania.

V dnešnej dobe zákonnosť je podľa neho zneužitá aktivistickými policajtmi, policajnými vyšetrovateľmi a prokurátormi.

Síce o vine a treste sú oprávnené rozhodovať výlučne súdy, ako hovorí Hrnko, ale za prejav šikany sa považuje aj to, ak občana zastrašujeme (nepodloženými) obvineniami a vyhrážame sa mu väzbou, bez toho, aby sa dostal k spravodlivému rozsudku.

Generálna prokuratúra podľa Hrnka je povinná sledovať každé porušenie zákona a vyvodiť z tohto skutku zodpovednosť. Na toto tu je táto inštitúcia. Hrnko dodáva: „Každý poctivý občan musí mať istotu, že ho orgány štátu nebudú šikanovať a na to potrebuje paragraf 363 rovnako ako soľ.“

"Na Slovensku štátne orgány veselo porušujú zákonnosť pri trestnom konaní. Toto nikoho absolútne netrápi. Všetci sa len oháňajú zrušením paragrafu 363. Raz sa všetko môže obrátiť proti dotyčným aktivistom. Zmena režimu im môže poriadne uškodiť," uzatvára svoj príspevok Hrnko.

Anton Hrnko: Komu slúži slovenská zahraničná politika?
Po mnohých mojich skúsenostiach s našimi diplomatmi v zahraničí, najmä po mnohých sťažnostiach našich slovenských krajanov je celkom oprávnená otázka: Komu slúži slovenská zahraničná politika? Zamýšľa sa na sociálnej sieti historik a politik,... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik