Šutaj Eštok RADIKÁLNE: Nedáme sa CITOVO VYDIERAŤ vládnou koalíciou
30 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Parlamentné hlasovania o štátnom rozpočte alebo o možnosti skrátenia volebného obdobia rozdelia poslancov na skutočne opozičných a na tých, ktorí napokon pomôžu vláde. V TASR TV to povedal nezávislý poslanec Matúš Šutaj Eštok, pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD.

Jedenásť poslancov, ktorí sa hlásia k jeho strane, v parlamente podporí legislatívu potrebnú na splnenie dohody medzi vládou a Lekárskym odborovým združením (LOZ). Zákon o štátnom rozpočte na budúci rok však nepodporia.

"Určite sa nedáme citovo vydierať súčasnou vládnou koalíciou. Povedali sme jasne, že sme pripravení baviť sa o podpore rozpočtu za podmienky, že sa zároveň dohodneme na termíne čo najskorších predčasných volieb," povedal Šutaj Eštok.

Tvrdí, že v porovnaní s rokmi vlády Petra Pellegriniho výdavková časť rozpočtu enormne narástla bez toho, že by to adekvátne pocítili občania na výške štátnej pomoci. Šutaj Eštok odhaduje, že rozpočet nezíska ani podporu Smeru-SD. "Ale nepočuli sme jednoznačné stanovisko od ľudí, ktorých vedie pán Taraba. A veľmi dôležitý faktor sú kotlebovci," naznačil.

V prípade SaS je podľa neho zasa otázkou postoj k možnosti predčasných volieb. "Ak je niekto tvrdou opozíciou, ako to o sebe tvrdí SaS, tak je ich povinnosťou urobiť všetko pre to, aby predčasné voľby boli," vyhlásil poslanec.

ŠOK! Vzdáva sa ČAPUTOVÁ funkcie?
Plánuje sa prezidentka Zuzana Čaputová vzdať prezidentskej funkcie? Nie, toto nie je dezinformácia. Sama to uviedla v utorok, v pléne slovenského parlamentu, so svojou „októbrovou“ Správou o stave Slovenskej republiky. Čo konkrétne uvidela? Svitá... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

K predčasným voľbám sa podľa neho dá prepracovať hlasovaním v parlamente, ale aj pomocou referenda. Absolútne odmieta tvrdenia predsedu SaS Richarda Sulíka, podľa ktorého je referendum zbytočné. Pripomenul, že pod dvoma referendovými petíciami bol spolu milión podpisov, ktoré nie je možné ignorovať. "Ak sa ľudia rozhodnú, že chcú, aby sa referendum konalo, je povinnosťou politikov, aby to rešpektovali," povedal.

Aj v prípade nadchádzajúceho hlasovania o vyslovovaní nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) budú mať podľa Šutaj Eštoka poslanci z Hlasu-SD jednoznačný postoj. "Všetci v Hlase budeme určite hlasovať za odvolanie pána Mikulca. Dôvody na jeho odvolanie stále pretrvávajú. Najnovšie tu máme migračnú krízu, ktorú minister absolútne nezvláda," tvrdí. Na odvolanie člena vlády je však v parlamente potrebných najmenej 76 hlasov za vyslovenie nedôvery. Vzhľadom na to, že časť SaS sa chce pri hlasovaní zdržať, je podľa Šutaj Eštoka možné, že minister ustojí aj ôsme hlasovanie o svojom odvolaní.

LIBERÁLKA NVOTOVÁ má pre ľudí návod ako dať niekoho "DOLE": Musíte sa SAMONASIE.AŤ! Čo na to NBÚ?
Tak to sme dopadli! Speváčka a studnica naozaj hlbokých myšlienok Dorota Nvotová odporúča slovenskej, už teraz veľmi polarizovanej spoločnosti, ako dať niekoho "DOLE". Nestačí, že nemáte za čo platiť plyn, elektriku, benzín... Podľa Nvotovej by sme... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik