Pôjde Poľsko do vojny?
29 | 11 | 2022 I Milan Laca

Poľské ministerstvo obrany považuje pravdepodobnosť vojny s poľskou účasťou za „extrémne vysokú“.

Ako upozornil námestník ministra obrany Marcin Ocepa, v súčasných podmienkach by mala byť poľská zahraničná a obranná politika čo najglobálnejšia. Má byť zameraná na upevňovanie vzťahov s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi nielen v Európe a NATO, ale na celom svete, vrátane Južnej Kórey.

Vojna je možná

Ministerstvo národnej obrany Poľska považuje pravdepodobnosť vojny s poľskou účasťou za „extrémne vysokú“. Vyhlásil to na prednáške v Krakove námestník ministra obrany Marcin Ocepa. "Aká je pravdepodobnosť vojny, na ktorej sa zúčastníme? Mimoriadne vysoká. Príliš vysoká na to, aby sme tento scenár považovali za "čisto hypotetický." „Ak je niečo z politického hľadiska aspoň na 30 %, tak už sa na to pripravujem,“ dodal Ocepa.

Ján Baránek: Len hlupák si myslí, že v tejto situácii niekto nahradí Putina
Politický analytik RNDr. Ján Baránek bol hosťom Rasťa Ekkerta, kde spolu v relácii Bez cenzúry prebrali hlavne svetovú politickú situáciu. Tú ovplyvňujú ako voľby v USA, ktoré sa zrejme chystajú na zmenu politického vedenia, ale aj pokračovanie... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Konflik možno bude

Pravdepodobnosť vojny s NATO, ako aj konfliktu medzi Čínou a USA, je podľa neho teraz veľmi vysoká. „Ak sa pozrieme na skúsenosti z 20. storočia, tak perspektíva tohto roku a tohto desaťročia nás núti interpretovať udalosti, ktorých sme účastníkmi a nielen svedkami, ako druhú studenú vojnu,“ povedal zástupca poľského ministerstva obrany. Dodal, že "riziko eskalácie je veľmi vážne".  

Treba spolupracovať

Ako upozornil Ocepa, v súčasných podmienkach by mala byť poľská zahraničná a obranná politika čo najglobálnejšia a zameraná na posilnenie vzťahov s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi nielen v Európe a NATO, ale na celom svete vrátane Južnej Kórey.

Premiér o vojne

Poľský premiér Morawiecki sa obáva dôsledkov pre Európu, ak Rusko na Ukrajine vyhrá. Počas návštevy Kyjeva, keď Ukrajina oslavovala  „Deň spomienky na obete hladomoru“, vyhlásil: „Poľsko musí podporiť Ukrajinu, pretože Kyjev je „na strane slobody. Európa si uvedomila ruskú hrozbu príliš neskoro. Preto dnes nemôžeme otáľať s poskytovaním pomoci Ukrajine.  V tejto vojne, ktorú rozpútalo Rusko, môže byť jediný výsledok - buď vyhrá Ukrajina, alebo zahynie celá Európa".

TOTO JE LEN ZAČIATOK! Prichádza obrovská priemyselná energetická kríza, tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti Philips
Generálny riaditeľ spoločnosti Phillips varuje pred úplnou degradáciou európskeho priemyslu v dôsledku súčasnej energetickej krízy. Jeroen van der Veer, generálny riaditeľ spoločnosti Phillips, sa domnieva, že v dôsledku chybnej energetickej... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik