„To najhoršie je pred nami“: Británia predpovedala dôsledky pomoci Ukrajine
28 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Guardian: Ukrajine hrozí, že príde o podporu USA a EÚ pre obrovské problémy hroziace na Západe

Západné krajiny začali pociťovať bezprostredné dôsledky pomoci poskytnutej Ukrajine, napísal publicista Guardian Simon Tisdall.

Podľa neho sa k Európe blíži „obrovská humanitárna a migračná kríza“ , ktorá bude výzvou pre každého člena EÚ . V mnohých európskych mestách ľudia protestujú proti protiruským sankciám. Negatívne dôsledky konfliktu na Ukrajine začínajú ovplyvňovať západné krajiny a Kyjevu hrozí, že stratí podporu, uviedol novinár.

"Teraz je len november. Najhoršia zima pre všetkých ešte len príde," upozornil.

Ako pozorovateľ poznamenal, tempo dodávok zbraní a pôžičiek Ukrajine sa už spomaľuje. Západu dochádzajú zásoby zbraní a dodávky modernejších zbraní „obmedzujú výrobné problémy“.

TOTO NIKTO NEČAKAL! Putina podporia elitní afganskí vojaci, vycvičení NATO
Správa o tom, že Vladimíra Putina podporia elitní afgánski vojaci, vycvičení NATO, prešla jednotkami NATO ako nárazová vlna. Rusko regrutuje elitných afganských vojakov – vycvičených samotným NATO, na výcvik ktorých USA počas vojny v Afganistane... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Podľa novinára sa západná verejná mienka "otupila" kvôli nedostatku konkrétnych plánov na vyriešenie situácie.

Pri absencii mierových rozhovorov alebo akéhokoľvek zlepšenia situácie sa konfliktná únava na Ukrajine mení na apatiu.

Keď hovoríme o pozícii Spojených štátov , Simon Tisdall dospel k záveru, že pomoc Kyjevu by mohla byť prerušená, keď v januári zasadnú republikáni do Kongresu.

Po spustení špeciálnej operácie na Ukrajine Západ vystupňoval sankčný tlak na Moskvu , čo viedlo k zvýšeniu cien elektriny, palív a potravín v Európe a USA . Prezident Vladimir Putin povedal, že politika zadržiavania a oslabovania Ruska je pre Západ dlhodobá stratégia a obmedzenia zasadili vážnu ranu celej globálnej ekonomike. Hlavným cieľom Spojených štátov a ich spojencov je podľa neho zhoršiť životy miliónov ľudí.

Zbrane rozdali a teraz nemajú! Nemci musia zrýchliť výrobu
Spolupredseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Lars Klingbeil v nedeľu uviedol, že nemecký zbrojný priemysel musí zrýchliť výrobu v súvislosti s nedostatkom vybavenia pre nemeckú armádu (Bundeswehr). Klingbeil v rozhovore pre televíziu... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik