Pápež je pripravený sprostredkovať mier na Ukrajine
28 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Pápež František v pondelok uviedol, že je pripravený pokúsiť sa sprostredkovať mier medzi Ukrajinou a Ruskom.

František v rozhovore pre americký jezuitský žurnál povedal, že pozíciou Svätej stolice je "hľadať mier a porozumenie". "Diplomacia Svätej stolice sa uberá týmto smerom a očividne je vždy ochotná sprostredkovávať," dodal.

Pápež podľa svojich vyjadrení premýšľa o ceste a rozhodol sa, že ak vycestuje, navštívi Moskvu aj Kyjev - nie len jedno z týchto miest.

Pápež na prvú adventnú nedeľu (27. novembra) po modlitbe Anjel Pána pripomenul hladomor umelo vyvolaný diktátorom Josifom Stalinom, ktorý na Ukrajine v rokoch 1932 - 1933 pripravil o život milióny ľudí. (tasr/ANSA)

Čaputová pozvala holandskú kráľovskú rodinu. Vraj nás spájajú rovnaké hodnoty. A aké pani prezidentka, LGBT?
Na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná Maxima. Návšteva sa uskutoční v dňoch 7. až 9. marca 2023. Tvrdí, že nás spájajú spoločné hodnoty a priority, v akej... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik