Čaputová pozvala holandskú kráľovskú rodinu. Vraj nás spájajú rovnaké hodnoty. A aké pani prezidentka, LGBT?
28 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska holandský kráľ Viliam Alexander a kráľovná Maxima. Návšteva sa uskutoční v dňoch 7. až 9. marca 2023. Tvrdí, že nás spájajú spoločné hodnoty a priority, v akej oblasti? LGBT komunity?

"Veľmi si vážim, že kráľ Viliam Alexander a kráľovná Maxima prijali moje pozvanie a budeme ich môcť na jar privítať na Slovensku. Túto návštevu vnímam ako ďalšie potvrdenie výborných vzťahov medzi našimi krajinami, ktoré spájajú spoločné hodnoty a spolupráca v rôznych oblastiach. Marcová návšteva bude príležitosťou tieto vzťahy ešte viac prehĺbiť," skonštatovala prezidentka.

Ako pripomenul hovorca, Slovensko a Holandsko spájajú spoločné hodnoty a priority, bilaterálna spolupráca, ako aj partnerstvo v rámci Európskej únie a NATO. Hlavnými témami kráľovskej návštevy budú otázky právneho štátu a ochrany klímy vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti. (tasr)

TOTO sú tie hodnoty?

V známom dúhovom meste Assen zdobia ulice nevkusné obrovské bilbordy s nahými mužmi v polohách evokujúcich sexuálny styk. Každý, kto ide po ulici v centre tohto mesta, vrátane malých detí, tak na vlastné oči uvidí homosexuálov „v akcii“.

Zdroj: @Twitter

Po záplavách sťažností pobúrených rodičov sa samospráva rozhodla, že z centra mesta túto „umeleckú výstavu“ presunie. Nakoniec, veď aj jeden z organizátorov z LGBT komunity vyhlásil, že ich cieľom rozhodne nebolo nikoho provokovať ani urážať.

Aby sa teda vyšlo v ústrety všetkým, ktorí boli pobúrení týmito „ozdobami“ v centre mesta, samospráva sa rozhodla bilbordy presunúť na iné miesto – a síce pred vchod do múzea.

Prezidentka má prezentovať republiku, nie seba
Nikto neurobil úrad predseda taký zbytočný, ako Zuzana Čaputová, konštatuje politológ a spisovateľ Eduard Chmelár. Podľa neho sa totiž Čaputová venuje skôr sebaprezentačným, ako Slovensku užitočným a potrebným aktivitám. Názor Eduarda Chmelára... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik