Návrh štátneho rozpočtu v OHROZENÍ! ZADLŽIL by nás na VEKY, tvrdí Kolíková
27 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Opozičná SaS nepodporí v parlamente súčasný návrh budúcoročného štátneho rozpočtu. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 v politike to povedala poslankyňa Národnej rady (NR) SR Mária Kolíková (SaS). Návrh rozpočtu nepodporia ani nezaradení poslanci parlamentu pôsobiaci v Hlase-SD, zopakoval v relácii šéf strany Peter Pellegrini.

Návrh štátneho rozpočtu považuje Kolíková za nezodpovedný. "Nechceme, aby sme išli do zadlženia štátu, z ktorého sa nikdy nevymaníme," zdôraznila. Kritizuje, že súčasťou návrhu nie sú výdavkové limity, ku ktorým sa Slovensko zaviazalo v pláne obnovy. Tiež veľký balík finančných prostriedkov vo všeobecnej pokladničnej správe. "Za takýto zákon nemôžeme zahlasovať," povedala v relácii.

Ak vláda nevie vládnuť, nech príde za opozíciou

Aj podľa Pellegriniho je návrh budúcoročného rozpočtu zostavený nezodpovedne. "Ak vláda nevie vládnuť, nech príde za opozíciou, nech sa dohodneme na termíne predčasných volieb a garantujeme vám, že nájdeme riešenie na všetko," podotkol predseda Hlasu-SD s tým, že ide o rozpočet, ktorý narába s dvakrát vyššou sumou ako za jeho vlády.

Zelena karta karta na Mikulca

Kolíková v relácii nekonkretizovala, či podporí v parlamente návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Potvrdila, že členovia poslaneckého klubu SaS majú pri hlasovaní takzvanú zelenú kartu. Odmietla prípadnú spoluprácu liberálov so Smerom-SD a fašistickými stranami. Naznačila, že SaS nevylučuje prípadnú povolebnú spoluprácu s Hlasom-SD.

A čo Kažimír?

Diskutujúci sa venovali aj opätovnému obvineniu guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra z prečinu podplácania. "Vyzývam ho, nech zostane na svojej stoličke," povedal šéf Hlasu-SD. Podľa Kolíkovej je rozhodnutie v rukách guvernéra, keďže bremeno obvinenia sa dotýka celej inštitúcie.

Pellegrini o dohode s lekármi: Heger spravil len to, čo mu Matovič DOVOLIL!
Nezaradení poslanci pôsobiaci v Hlase-SD podporia v parlamente všetky návrhy, ktoré vzídu zo sobotnej (26. 11.) dohody vlády s lekárskymi odborármi. V diskusnej relácii TA3 V politike to avizoval šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini. Poslankyňa parlamentu... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik