Lekári VYHRALI! Otvorí to KONFLIKT naprieč spoločnosťou?
27 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Tak lekári si vydobili plat 2,5 násobku priemernej mzdy. Čo teraz? Túto otázku položil vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec Tomáš Taraba. A zdá sa, že má podobné myšlienky, ako minister financií Igor Matovič.

Taraba poukázal na spoločenský problém, ktorý táto dohoda lekárov otvorila a umožnila si verejnosti uvedomiť. "Učitelia majú plné právo sa teraz ozvať a povedať, že skôr ako sa stali lekármi, ich to veď všetko naučili učitelia, takže bez učiteľov by vlastne neboli lekármi. Preto je logické, že učitelia si zrejme začnú pýtať viac, možno až 3 násobok priemernej mzdy.

Učili sa však nie pri sviečkach, ale pri elektrine, tak tí čo vyrábajú elektrinu by mali mať plat 3,5 násobok priemernej mzdy.

Ale na to, aby sa mohli všetci učiť, nemohli sme byť hladní. Preto dajme tým čo nás chovajú 4 násobok priemernej mzdy.

Byť najedený, ale žiť v kriminalite nie je žiadna výhra, preto tí čo strážia bezpečnosť by asi mali mať 4,5 násobok priemernej mzdy.

A všetkých treba stabilizovať v systéme, aby neodišli z roboty. Lekári majú dostať 30 000, aby neodišli. Učiteľom dajme 40 000 eur, aby učili lebo veď nebudeme v budúcnosti mať potom vyučených lekárov. Výrobcom elektriny dajme 50 000, aby neskončili so svietením. Pekárom 60 000 aby sme neboli hladní a neprestali piecť.

Je jasné, že toto nie je dohoda, ktorá zažehnala nejaký konflikt. Toto je dohoda, ktorá konflikt otvorí naprieč celou spoločnosťou. Som zvedavý ako sa k tomuto postaví parlament. Pretože otázka je odkiaľ vziať na toto peniaze," zhrnul problém, pred ktorým Slovensko pravdepodobne momentálne stojí, Taraba.

Zdroj: FB(@Tomáš Taraba) | Tomáš Taraba

Zdroj: FB/TT

Boh ochraňuj Slovensko

Expremiér Matovič po tom, čo sa v sobotu porúčal z rokovania s lekármi a vyhol sa tak zodpovednosti za uzavretú dohodu, vyjadril na sociálnej sieti podobné obavy, ako Taraba.

"Boh ochraňuj Slovensko pred tým, keď sa po vzore odborárov z LOZ rozhodnú brať ľudí za rukojemníkov technici z jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach či Mochovciach. Veď prečo by si aj oni nemohli vypýtať o 10% vyššie platy ako majú Česi? Veď aj ich je nedostatok. Veď len oni vedia ovládať všetky tie prístroje. Veď aj bez nich sa nezaobídeme a budú zomierať ľudia," varoval Matovič.

A pokračuje ďalej: "A prečo by o 10% vyššie ako české platy nemohli nástojčivo a vydieračsky žiadať všetci? Zdravotné sestry, sanitári, laboranti, fyziterapeuti, učitelia, vedci, úradníci, policajti, pekári, kuchárky, robotníci, predavačky ... a prečo nie aj upratovačky či smetiari? Štát by mal ľudí odmeňovať spravodlivo. O spravodlivej pláci za odvedenú prácu hovorí už biblia a je základom spoločenskej morálky," upozornil minister financií.

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský/TASR
Visolajský/TASR

My môžeme len skonštatovať, že vyššie platy si u nás zaslúži naozaj takmer každý. TAKMER! Teraz bude len na schopnosti pracovníkov jednotlivých odvetví, kto z nich si vymôže zvýšenie platov u vlády ako ďalší. Poslanci, tí si vedia odhlasovať zvýšenie aj sami.

Matovič ZÚRI: Obrátil sa mi žalúdok! S týmto ĽUDSKÝM ODPADOM rokovať NEBUDEM!
Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už viac nebude rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ), dohodu necháva na premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Žalúdok sa mi definitívne prevrátil, uviedol na sociálnej sieti expremiér. Matovič sa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik