Studénková ŠOKUJE! ODCHOD ZO SND! Tu je dôvod...
26 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Diváci v smútku! Po 44 rokoch zo Slovenského národného divadla (SND) odchádza jedna z jeho stálic a najznámejších herečiek, Zdena Studénková.

Dôvodom sú problémy v SND, ktoré prvá scéna zažíva už dlhší čas a Studenkovej sa nepáči politický vplyv, pod ktorý sa SND dostáva. Jedným z dôvodov je aj odchod Mateja Drličku. Herečka síce uznáva, že urobil prešľap, no nemyslí si, že by to mal byť dôvod na jeho odvolanie. Viedlo to však k strate jej motivácie.

Nerada robí kompromisy

Zdena Studenková o sebe tvrdí, že je až príliš radikálna a kompromisy robí len ťažko. Nedokáže "prehltnúť" ani odvolanie Mateja Drličku z postu generálneho riaditeľa. Hoci mnohí bojovali za jeho návrat, nestalo sa tak. Studénková preto urobila rázne rozhodnutie. 

FANTASTICKÝ ŠÉF! Pčolinský LOVÍ posily na sociálnych sieťach
Do funkcie podpredsedu parlamentu bol Peter Pčolinský zvolený 19. októbra. Odvtedy sa jeho program riadne zhustil, preto sa rozhodol nájsť si asistentku, ktorá by mu viedla kanceláriu a koordinovala program. Na hľadanie využil aj sociálnu sieť. Od... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balašková

V SND takmer polstoročie

Do Činohry SND Studénková nastúpila po skončení vysokej školy a odvtedy je jednou z činoherných hviezd. Hrala v nespočetnom množstve nie len v divadle, nakrútila množstvo televíznych inscenácií, filmov, zahrala si aj v niekoľkých seriáloch. 

Výpoveď potvrdila

,,Áno, dala som výpoveď. Momentálne mi plynie výpovedná lehota,“ priznala bez okolkov samotná Studénková. 

„Moje angažmá v Činohre SND bolo vždy motivované úžasným súborom, zloženým z tých najlepších hercov. SND mi prinieslo veľa skvelých hereckých príležitostí. Mohla som byť súčasťou nádherných predstavení a spolupracovať s vynikajúcimi režisérmi i ďalšími špičkovými umelcami," vysvetľuje svoj odchod filmová a divadelná diva stratou motivácie.

COVIDOVÝ TRESTNÝ TRIBUNÁL! PETÍCIA na zahájenie trestného stíhania politikov za COVIDOVÉ ZLOČINY! (VIDEO)
PETÍCIA Generálnemu prokurátorovi SR na zahájenie trestného stíhania politikov a štátnych úradníkov za covidové zločiny. ZLOČINY páchané na deťoch, na starých, na všetkých občanoch Slovenskej republiky, aj tých, ktorí si to neuvedomovali… Dňa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nešťastný Drlička

„Viem o tom a som z toho nešťastný, snažil som sa jej to vyhovoriť, lebo ma informovala, že pre ňu v tomto prípade nemá zmysel zotrvávať v divadle. Prosil som ju, nech to nie je emotívne rozhodnutie, lebo je dlho súčasťou divadla. Ona to však vnímala ako surový zásah politiky do divadla a rozhodla sa, že odíde. Ale viem, alebo teda aspoň dúfam, že Národné divadlo o Zdenku nepríde. A jej gesto na jednej strane vnímam tak, že si to vážim, že osobnosť ako ona sa takto postavila, ale na druhej strane ma to mrzí kvôli divákom," reagoval Matej Drlička na správu o odchode Studénkovej z divadla.

Prečo Drličkov odchod

„Jeho posmešné vyjadrenia na adresu ‘národných umelcov’, ktorí v minulosti pôsobili alebo dnes pôsobia v súboroch SND o tom, ‘že sú hádam tie najdôležitejšie osoby na Slovensku’, považujeme za obzvlášť neslušné a nedôstojné. Jeho vyjadrenia na adresu politikov, ktorí si plnia svoje ústavné povinnosti o tom, ‘že nanešťastie ešte stále dýchajú’, za neprípustné a za akoukoľvek mysliteľnou čiarou,” znelo stanovisko kultúrneho výboru NR SR. 

Pod stanovisko sa odpísali aj predseda výboru Kristián Čekovský (OĽANO), ako aj Jana Žitňanská (nezaradená), Dušan Jarjabek (Smer-SD), Ľubica Laššáková (nezaradená), Michal Luciak (SaS), Monika Kozelová, Jarmila Vaňová, Milan Potocký a Robert Halák (všetci OĽANO). Stalo sa tak len niekoľko týždňov po jeho vymenovaní.

ŠKANDÁL! Riaditeľ SND Drlička verejne o politikoch: Nanešťastie ešte stále dýchajú...Naveľa ponúkol demisiu
Arogancia súčasného vedenia divadla nepozná hraníc! Generálny riaditeľ SND Matej Drlička ide na koberček k ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO). Dôvodom boli jeho posmešné vyjadrenia na adresu 'národných umelcov' na konferencii v Budapešti,... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik