Opitý Ukrajinec ZNIČIL 10 ÁUT! Vodičský preukaz mu nevzali
27 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Autonehoda, pri ktorej Ukrajinec pod vplyvom alkoholu zničil viac, ako 10 áut, sa stala 19. februára v Nitre. Ani napriek tomu mu polícia neodobrala vodičské oprávnenie. Jej vyšetrovanie bolo ukončené až teraz.

Konateľ predajne s autami, ktorej vozidlá poškodil, síce tvrdí, že poisťovňa škodu preplatila, no autá už nemôžu predať ako nové.

19. február 2022

44-ročný Pavlo K. s manželkou Tatianou si sadol do Passata. Na Bratislavskej ceste v Nitre náraz jeho auta poškodil plynovú prípojku a pilier predajne s luxusnými autami. Privolaní policajti Pavlovi zistili v dychu alkohol a keďže utrpel ľahké zranenia, sanitka ho previezla do nitrianskej nemocnice. Jeho manželka dopadla horšie, no ona ošetrenie odmietla.

Pavlo "nafúkal" 1,56 promile, čo odborníci označujú, ako štádium strednej opitosti. Šťastím bolo, že nik iný pri nehode zranený nebol. 

Poškodené autá

„Radšej sa už k tomu celému nebudem vyjadrovať," povedal konateľ spoločnosti, ktorej autá boli poškodené, Samuel Antoš. Vodič, hoci ho zachytili kamery, odmietal fakt, že šoféroval. Narazil do dvoch áut zn. Kia, urobil vo vzduchu pár kotrmelcov a kamienky poškodili karosérie niekoľkých ďalších áut.

TRAGICKÉ ráno! O život prišiel taxikár spolu so zákazníčkou
K tragickej dopravnej nehode došlo dnes ráno na ceste v katastri obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto. Podľa informácií TV JOJ tam mal taxík, ktorý viezol zákazníčku, prejsť do protismeru, kde sa zrazil s kamiónom. Polícia od skorých ranných... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nevyúčtovateľná škoda bola ešte vyššia

"Poisťovne nám škody síce preplatili, ale boli to úplne nové autá, nedokážeme ich už predať za plnú cenu," hovorí Antoš, ktorý nechcel komentovať fakt, že vyšetrovanie trvalo takmer trištvrte roka. Spôsobená škoda bola znalcom vyčíslená na 156 tisíc eur, no spoločnosti podľa znalca vznikla ďaleko väčšia škoda, ktorú nevie nikomu vyúčtovať. Môžu si ju vymáhať priamo od obvineného.

Vyšetrovanie sa pohlo až teraz

Nehodu Pavlo zdôvodnil technickou poruchou na jeho vozidle. Hoci ho ako vodiča zachytili kamery, tvrdil, že nešoféroval. Prekvapivé je, že aj o vodičský preukaz prišiel až tri mesiace po havárii. V pondelok 21. 11. voči nemu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. 

"Vami označená osoba bola uznesením  OR PZ v Nitre zo dňa 21.11.2022 obvinená za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa § 289 odsek 3 písmeno c) Trestného zákona," reagoval hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Zdroj: TASR | Dušan D

Priveľa nehôd pod vplyvom alkoholu

Nie každá nehoda pod vplyvom alkoholu sa, žiaľ, končí len pri materiálnej škode. Zdá sa však, že v tomto sú slovenskí vodiči nepoučiteľní. Len v prvom októbrovom týždni sa udiali tri medializované dopravné nehody vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu.

2. októbra zabil opitý bývalý sekretár deafflympijského výboru Dušan Dědeček piatich študentov na Zochovej, o deň neskôr v okrese Čadca opitý vodič zrazil matku s dvoma deťmi.

"Vodič v obci Rovinka v okrese Senec narazil do stĺpa, namerali mu takmer päť promile alkoholu," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff o dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu 9. októbra krátko po 18:30.

Smer v tom má JASNO: Univerzálny udavač Imrecze sa vyšetrovateľom rozpadá (VIDEO)
Netradične, v sobotu predpoludním predstavitelia strany Smer-SD Robert Fico, Robert Kaliňák, bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a advokát Marek Para zorganizovali tlačovú besedu, ktorej témou bolo hlavne pridelenie ochrany Františkovi... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik