Situácia je vážna! V Prešove 32 lekárov vypovedalo službu! Vláda pripravuje ponuku!
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana vypovedalo 32 lekárov služby na december. Pre TASR to potvrdil riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník. Lekári by mali v stredu (23. 11.) dostať ponuku, v ktorej majú byť spracované prísľuby vlády na základe požiadaviek lekárov. Informoval o tom predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

"V piatok 18. novembra vypovedalo 32 lekárov službu v ústavnej pohotovostnej službe na december. Lekári sú z oddelení pediatrie, OAIM, chirurgie, RTG a interného oddelenia," povedal Šarník.

Lekárske odborové združenie (LOZ) tvrdí, že výpovede zo služieb sú výsledok útokov vládnych predstaviteľov na lekárov v súvislosti s akciou hromadných výpovedí. Výpovede zo služieb podľa šéfa odborárov Petra Visolajského pribudli aj v košickej univerzitnej nemocnici.
V prešovskej nemocnici podalo doteraz výpoveď 144 zo 472 lekárov.

Lekári by mali v stredu (23. 11.) dostať ponuku, v ktorej majú byť spracované prísľuby vlády na základe požiadaviek lekárov. Informoval o tom predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

"Zajtra máme dostať ponuku. Sme ochotní prísť každý deň, aby sme dospeli k dohode. Bez 2100 lekárov nemôžu nemocnice fungovať," uviedol šéf LOZ. Rokovania odborárov s lekármi budú pokračovať aj v utorok popoludní.

Herečka Holubová: Ožeriem sa, hlavne nech mi netopí Putin
V Čechách má ministerstvo životného prostredia program, v rámci ktorého sa rozhodlo Čechov vzdelávať o zmene klímy, rozhodnutiach EÚ a ďalších podobných témach. Vzdelávanie prebieha formou podcastov. Moderuje ich bývalý minister životného... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik