V Plevníku-Drienovom mal 28-ročný muž usmrtiť 45-ročnú ženu
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne obvinil 28-ročného muža za obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin sexuálneho násilia. V rodinnom dome v obci Plevník-Drienové (okres Považská Bystrica) mal úmyselne usmrtiť 45-ročnú ženu, pričom jeho konanie malo mať sexuálny motív. 

Doplnila, že v sobotu (19. 11.) v skorých ranných hodinách telefonoval na tiesňovú linku 158 muž a oznámil, že našiel vo svojom dome kamarátku bez známok života. "Policajti našli v rodinnom dome mŕtvu ženu a dvoch mužov pod vplyvom alkoholu. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania a zabezpečených dôkazov zistili, že páchateľ v obývacej izbe dolnej časti rodinného domu úmyselne usmrtil 45-ročnú ženu, pričom jeho konanie malo mať sexuálny motív," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Policajti na mieste činu obmedzili osobnú slobodu dvom mužom a vykonali všetky prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. "Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na jeho väzobné trestné stíhanie. Obvinenému, ktorý bol len pred pár mesiacmi prepustený z výkonu trestu odňatia slobody, tentoraz v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov," dodala Kuzmová.

TASR o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Bezpečnostný analytik Nógrádi: Ktorých susedov bude chcieť Ukrajina vojensky vydierať?
Vychádzajú Ukrajinci z predpokladu, že sa im podarí vydierať svojich susedov západnými zbraňami? zamýšľa sa odborník na bezpečnostnú politiku. "Ľudstvo je na pokraji ďalšej svetovej vojny. Odborníci tvrdia, že čelíme ďalšej studenej vojne. Ak si... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik