Bezpečnostný analytik Nógrádi: Ktorých susedov bude chcieť Ukrajina vojensky vydierať?
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vychádzajú Ukrajinci z predpokladu, že sa im podarí vydierať svojich susedov západnými zbraňami? zamýšľa sa odborník na bezpečnostnú politiku. "Ľudstvo je na pokraji ďalšej svetovej vojny. Odborníci tvrdia, že čelíme ďalšej studenej vojne. Ak si musíme vybrať, mali by sme si napriek všetkým problémom vybrať tú druhú, studenú vojnu," povedal pre Vasárnap.hu odborník na bezpečnostnú politiku György Nógrádi.

Nedávno sa v Turecku uskutočnilo stretnutie medzi generálnym riaditeľom CIA a generálnym riaditeľom ruskej rozviedky, kde sa o Ukrajine v zásade nehovorilo. Tak o čom sa mohli rozprávať? – pýtali sa v rozhovore pre Vasárnap.hu, bezpečnostného analytika, Nógrádiho, píše portál Mandiner.

"Oficiálne rusko-ukrajinská vojna naozaj nebola na programe dňa, čo je viac než zaujímavé. V skutočnosti to však musela byť jedna z tém, keďže sa muselo o mnohých veciach diskutovať: okrem iného o zásielkach obilia z Ukrajiny. Ukrajinci povedali, že Rusi spôsobujú vo svete hladomor," odpovedal odborník.

Tu podľa neho je dôležité uviesť aj to, že Ukrajinci predali väčšinu svojho obilia do vyspelého sveta, pretože tam mohli okamžite získať peniaze. To všetko podľa Nógrádyho ukazuje, že obe strany vysvetľujú udalosti veľmi odlišným spôsobom. "Rusi aj Ukrajinci klamú v úžasnej miere," dodáva.

Draho zaplatíme za Rusko!
Turecký prezident Erdogan: Európa a Poľsko zaplatia za izoláciu Ruska nekonečnú cenu. Politika izolácie Ruska povedie k vážnym následkom pre európske krajiny, povedal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pre ruskú televíziu Russia... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Milan Laca

"Netreba ignorovať, že ukrajinská propaganda dokáže v mimoriadnej miere ovplyvniť západnú Európu," vysvelil Nógrády.

Potom dodal: „Mihajlo Podoljak, vedúci ukrajinskej prezidentskej kancelárie, pred niekoľkými dňami povedal, že ak sa vojna skončí – za predpokladu, že vyhrajú, tak Ukrajina bude dominantnou vojenskou silou v regióne a bude presadzovať svoje záujmy. Vychádzajú z predpokladu, že budú môcť vydierať svojich susedov západnými zbraňami, ktoré dostali zadarmo a západnými pôžičkami, ktoré nikdy nesplatia. To všetko je viac než zvláštne. Hovorím to ako univerzitný profesor, pretože politici takéto veci povedať nemôžu!"

"Kto budú jej susedia, ktorých bude chcieť Ukrajina vojensky vydierať?“ spýtal sa v závere rozhovoru podľa portálu Mandinner bezpečnostný analytik György Nógrádi a otázku nechal otvorenú.

Štátna služba, to je terno!
Vlastne donedávna to terno bývalo. Bežná predstava ľudí totiž bola, že úradníci len "prekladajú papiere" z jednej kôpky na druhú a sedia si v kancelárií. Ak im aj náhodou zrušia úrad, preložia ich do iného a majú komfort teplej, pohodlnej... Čítať ďalej
20 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik