Šokujúci prípad z Ukrajiny! Video nevhodné pre slabé povahy! Tvrdenia Rusov a Ukrajincov!
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

O šokujúcom prípade z Ukrajiny informovali mnohé média pred niekoľkými dňami. Ukrajinci zabili takmer tucet ruských vojnových zajatcov. O celom incidente dodnes koluje sieťami video. Zajatci mali byť popravení, Rusi sa obrátili na OSN. Ukrajinský ombudsman má na celé iný názor! Čo hovorí? Upozorňujeme, že video z daného incidentu nie je vhodné pre slabé povahy!

Ruské ministerstvo obrany pred niekoľkými dňami informovalo, že ukrajinská armáda „zámerne a metodicky“ zastrelila viac ako desať imobilizovaných ruských vojakov. Dňa 18. novembra sa na internete objavilo niekoľko videí, na ktorých sú údajne ruskí vojnoví zajatci strieľaní príslušníkmi ukrajinskej armády. O celom incidente informoval podľa portálu Mandinner, Kommersant.

Podľa tlačovej správy zverejnenej na sociálnej sieti Telegram ruského ministerstva obrany boli vraždy spáchané "priamymi strelami do hlavy". Zdôraznili, že zabíjanie zachytené na videu „nie je prvým vojenským zločinom“ ukrajinských ozbrojených síl, ktorý si Západ „nevšimol“.

Rusi sa obrátili na OSN

Rusko sa obrátilo na OSN kvôli údajnej poprave ruských vojnových zajatcov, napísal tiež Kommersant. Šéf Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv, Valerij Fadejev poslal video z údajného masakru v Makejevke medzinárodným organizáciám.

Uviedol, že informácie o poprave boli zaslané Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva, OBSE, Rade Európy, Amnesty International, Medzinárodnému výboru Červeného kríža a ďalším medzinárodným organizáciám. Video a informácie boli preposlané celkovo na 2000 adries.

Na prvom videu niekoľko vojakov, pravdepodobne príslušníkov ruskej armády, vychádza z budovy a ľahne si do radu tvárou k zemi. Video sa potom náhle preruší. Na druhom leteckom videu, ktoré koluje internetom a ktoré sme z milosti neukázali, už vidno, že vojaci nehybne ležia a hlavy majú od krvi.

Podľa ukrajinského ombudsmana nespáchali vojnový zločin oni, ale Rusi

Ruskí vojaci predstierali kapituláciu a potom spustili paľbu na ukrajinských vojakov, čím sa dopustili vojnového zločinu, uviedol v nedeľu ukrajinský ombudsman Dmitro Lubinec na sociálnej sieti Telegram.

Ombudsman reagoval na tvrdenia ruských predstaviteľov, ktorí sa odvolávali na videozáznamy a tvrdili, že ukrajinskí vojaci úmyselne zastrelili neozbrojených ruských vojakov, ktorých zajali. Ukrajinci očakávali, že sa Rusi obrátia na medzinárodné organizácie.

„V tomto prípade nie sú ruskí vojaci považovaní za vojnových zajatcov, ale za bojovníkov. Opätovanie paľby nie je vojnový zločin. Naopak, potrestaní musia byť tí, ktorí chcú využiť ochranu poskytovanú medzinárodným právom na zabíjanie. Jediným dôvodom smrti ruských vojakov na území Ukrajiny je zločinecká politika Ruskej federácie, ktorá spustila neodôvodnenú genocídnu vojnu proti ukrajinskému ľudu,“ uviedol podľa portálu Mandiner vo svojom príspevku ukrajinský ombudsman Dmitro Lubinec.

Video z daného incidentu si môžete pozrieť nižšie:

NEUVERITEĽNÉ! Ukrajinské ozbrojené sily ZASTRELILI v Chersone 39 „proruských“ CIVILISTOV!
Ukrajinské ozbrojené sily zastrelili v Chersone 39 proruských aktivistov, uviedol hovorca pohotovostných služieb. Ich telá neboli vydané príbuzným a je plánované, že budú použité v inscenáciách, ktoré majú údajne svedčiť o ruských vojnových... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik