Francúzsky politik: Zelenskyj je nebezpečný, nesmieme ho podporovať
20 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Podľa bývalého prezidentského kandidáta Nicolasa Duponta-Aignana, ukrajinský prezident takmer rozpútal 3. svetovú vojnu. Je nebezpečný a nesmieme ho podporovať. Francúzsky politik sa ozval na sociálnej sieti Twitter! 

Bývalý prezidentský kandidát Nicolas Dupont-Aignan, šéf francúzskej pravicovej strany Debout la République, na sociálnej sieti Twitter kritizoval Volodymyra Zelenského v súvislosti s raketovým incidentom v Poľsku, ktorý si vyžiadal životy dvoch ľudí.

"Tým, že jeho raketa dopadla do Poľska a následne obviňoval Rusov, takmer rozpútal 3. svetovú vojnu. Už nesmieme podporovať tohto nebezpečného muža. Potrebujeme mierový plán!"

V súvislosti s incidentom v Poľsku Zelenskij najprv obvinil Rusov a spomenul eskaláciu. Neskôr, keď po vyšetrovaní poľská vláda oznámila, že by mohlo ísť o ukrajinskú protilietadlovú raketu, Kyjev vo svojej už spresnenej pozícii najprv povedal, že „nevie presne“, čo sa stalo, ale existuje aj vyhlásenie. kde uviedli, že „je irelevantné“, či ide o ruskú alebo ukrajinskú raketu.

NEUVERITEĽNÉ! KYJEV O POĽSKEJ RAKETE: Mohli sme to byť my, ale to je irelevantné
Ukrajinské tvrdenie o tom, ktorá krajina mohla vystreliť raketu, ktorá v utorok zasiahla Poľsko a zabila dvoch poľnohospodárskych robotníkov, sa mení. Hovorca ukrajinských vzdušných síl v rozhovore uviedol, že: "...môže mať rovnako ukrajinský pôvod... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik