Srdervúci odkaz novinára Vujity Tvrtka politikom: Tam, kde nie je počuť vzlykanie a plač
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Srdcervúce slová o vojne zverejnil novinár Vujity Tvrtko na sociálnej sieti. Politikom posiela prostredníctvom statusu, ktorý má názov "Tam, kde nie je počuť vzlykanie a plač," odkaz. 

Vojna, obete a vrahovia, luxus a bežní ľudia, des a tragédia. Spisovateľ Vujity Tvrtko posiela politikom srdcervúci odkaz, ktorý prinášame v plnom znení.

Vo vojne ešte nezomrel ani jeden politik, nech ani nezomrie, ale zároveň koľko „malých ľudí“, civilných, nevinných obetí trpelo, bolo zranených alebo bolo nezmyselne zavraždených.
V čase mieru boli tí ľudia pekári, učitelia, milujúci manželia, otcovia...

Dnes sú potravou pre delá, terorizujú v zákopoch, strieľajú zo zbraní.

Sú obete a vrahovia, z rozhodnutia iných.

Mnoho sirôt a vdov smúti, matky vzlykajú nad ich hrobmi.

V zákopoch sú aj bývalí pekári, učitelia, milujúci manželia a otcovia.

Ľudia, ktorí kedysi žili vo svojej ľudskej podobe, strieľajú bez toho, aby vedeli, kto je ten druhý. Zabíjajú sa ľudia, ktorí sa nikdy ani nepoznali, ktorí nemalli dôvod ublížiť tomu, na koho dnes strieľajú, ktorého dnes zabíjajú.

A tí, ktorí si toto všetko objednali, sledujú dianie v ich teplých luxusných kanceláriách, vidia pekára, učiteľa, milujúceho manžela, otca...plačúcu sirotu, vdovu a trúchliacu matku.

Ako kusy, čísla a štatistiky.

Čo je teraz je desivé! Čo sa doteraz stalo je tragédia!  A tí, ktorí by to mali vedieť, to nepočujú. A nepočujú plač, vzlyky vdov a sirôt!

Nech Boh dá pokoj všetkým obetiam tohto nezmyselného zverstva!

Nikdy viac vojna!

Rusko sa pomstí!
Moskva prisľúbila odplatu v reakcii na popravu ruských zajatcov vojakmi Ozbrojených síl Ukrajiny. Zacharovová žiadala od medzinárodných organizácií, aby odsúdili popravy ruských zajatcov. Ministerstvo žiada Oficiálna predstaviteľka ruského... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik