Exsudca Drgonec: Kúpiť CELÝ NÁROD sa nedá!
18 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec tvrdí, že referendum je achilovkou slovenskej politiky. Politici, ako Šeliga nechcú ani toto aktuálne. Boja sa priamej demokracie, ktorú by toto referendum prinieslo a oni by sa k moci nikdy nedostali.

On sám referendum v tejto situácii považuje za jediné východisko, rozhodne to nie je jedna z alternatív, ako to funguje v slušnej spoločnosti, kde by rozhodovali všetci, nie len zopár "hlúpych a skorumpovaných poslancov". Spoľahlivý výsledok totiž vypadne z hlasovacích urien, nie z poslaneckých lavíc.

Revízia Ústavy

O tom, že Ústava potrebuje určité zmeny, sa hovorí už dlhší čas. Nemali by to však byť formálne zmeny, prípadne zmeny vynútené momentálnou vôľou ministrov. 

"Názorným príkladom je, že v súlade s Ústavou celá vláda, ba aj celý parlament môže byť zložený z cudzích štátnych príslušníkov a z na Slovensku neexistujúcich národnostných menšín. Inak povedané, ústava nevytvára podmienky pre zaručenie bezpečnosti štátu," uvádza Ján Drgonec jednu z potrebných zmien. Najlepším príkladom toho, čím sa zaoberala napríklad Mária Kolíková je podľa Drgonca jej výrok, že Ježiš by šiel na pochod homosexuálov.

ŠOKOVANÝ Macko Gyimesimu: Vy si DOVOĽUJETE mať VLASTNÝ NÁZOR?
Poslanec NR SR György Gyimesi sa na sociálnej sieti vyjadril k incidentu v Poľsku, kam dopadla raketa a usmrtila dvoch občanov Poľska. Na jeho slová, ako od začiatku nesúhlasil s dodávkami zbraní Ukrajine, zareagoval generál Pavel Macko na... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

"Demokratom" o demokraciu vôbec nejde

Ján Drgonec si myslí, že ak by politici do rozhodovania vpustili vôľu občanov, "vybuchli" by politické dohody ako vnútrokoaličné, tak aj medzi koalíciou a opozíciou, koaličná rada, aj poslanecké kluby by sa stali zbytočnými. 

"Kúpiť celý národ sa nedá. Preto je v našom skorumpovanom štáte také dôležité, aby sa do rozhodovania nevpustil národ," hovorí ústavný právnik.

Alibistka Čaputová

"Magisterka Čaputová pri preberaní podpisových hárkov odmietla splniť ústavnú úlohu hlavy štátu. Trápne, malicherné gesto, ktorým sa zavďačovala tomu, kto ju úkoluje. Nech je to ktokoľvek. Vedela, do čoho ide, keď skladala prezidentský sľub, aby sa stala hlavou štátu? Vedela, v ktorom štáte preberá funkciu?" kladie si otázky ústavný právnik. 

Jej neodporúčanie občanom ísť k referendu považuje Drgonec za prístup "Ja nič, ja muzikant" - nechce otvorene povedať, že s referendom nesúhlasí, no ani ho nemieni propagovať.

Hrala o čas

„Podarilo sa dotiahnuť referendum do obdobia, v ktorom sa väčšina Slovákov zaujíma o iné, ako je referendum. Zvlášť po dvoch rokov držania v covidovej izolácii. Mimochodom, nebola to magisterka Čaputová, ktorá sa domáhala zavedenia a predlžovania covidovej izolácie? Či nevedela, že ide o protiústavné obmedzenie osobnej slobody?! Pre všetkých?“ Pripomína Ján Drgonec veci, ktoré človeku možno ani nedávajú súvislosť.

Fico BEZ SERVÍTKY: Súčasná VLÁDA šmahom ruky všetkých PODRAZILA! (VIDEO)
Smer-SD má realistickú ambíciu vyhrať najbližšie parlamentné voľby, či už predčasné alebo v riadnom termíne v roku 2024. Povedal to predseda strany Robert Fico na štvrtkovom sneme strany. Predčasné voľby sú nevyhnutnosť na záchranu Slovenska Fico... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

"Ficovo" referendum

Aj to je podľa JUDr. Drgonca mýtus, ktorý si vytvorili Veronika Remišová a Jurej Šeliga, ktorým by predčasné voľby vôbec nevyhovovali. Je úplne nepodstatné, či je to Ficova, alebo Šeligova hra, keďže každý politik chce víťaziť. Toto je len Šeligovo odpútavanie pozornosti.

"Podstatné je, či tá hra je podľa ústavy alebo v rozpore s ústavou. Ak ide o hru v súlade s ústavou, nedá sa nájsť zámienka pre odmietnutie referenda o zmene ústavy," upozorňuje emeritný ústavný sudca.

Blokovanie nepohodlných webov

"K tomu ESĽP dodal, že postihnutie webových stránok blokačnými opatreniami kvôli tomu, že sú kritické voči vláde alebo politickému systému, nemožno nikdy pokladať za nevyhnutné obmedzenie slobody prejavu. To všetko inštitúcie dokonale ignorujú," hovorí JUDr. Drgonec na margo toho, čo postihlo aj náš denník.

Cenzúra totiž k demokracii rozhodne nepatrí. Lenže podľa Jána Drgonca sa doslova rútime do totalitarizmu a je nutné to zastaviť, kým sa ešte dá.

Poďte si ZASPOMÍNAŤ: Život spred roka 1989 (FOTOGALÉRIA)
Dvadsaťpäťroční pamätníci nás idú presviedčať, že pred novembrom 1989 sme tu nemali nič, okrem prázdnych regálov. Pravdou je, že sortiment nebol tak neskutočne bohatý, obchody slúžili na zabezpečenie potrieb, neboli to "chrámy konzumu", ako... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik