Ľady sa pohli! Novak Djokovič získa vízum na Australian Open 2023
15 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Tenisový velikán Novak Djokovič dostane vízum na budúcoročný Australian Open, kde sa pokúsi o svoje 22. grandslamové víťazstvo.

Djokovičovi bol udelený trojročný zákaz vstupu do Austrálie po tom, čo bol naposledy, pri vstupe do krajiny, dramaticky deportovaný kvôli problémom súvisiacich s jeho negatívnym postojom k očkovaniu proti COVID-19.

Ľady sa pohli

Aktuálne to vyzerá tak, že Srbovi bude povolený vstup do krajiny a dostane možnosť zúčastniť sa šampionátu. Zákaz zrušil minister pre imigráciu Andrew Giles. Srbský tenista hral naposledy na Australian Open v roku 2021 a získal vtedy svoj deviaty titul na tomto turnaji.

Ešte včera Djokovič novinárom povedal, že jeho právnici stále čakajú na vyjadrenie austrálskej vlády. "Zatiaľ nič oficiálne. Čakáme. Komunikujú s vládou Austrálie. To je všetko, čo vám nateraz môžem povedať," povedal Djokovič po tom, čo v pondelok večer vyhral svoj úvodný zápas vo finále ATP v Turíne.

Novak chce hrať

Predtým, ako sa táto správa objavila, aj generálny riaditeľ Tennis Australia Craig Tiley vyjadril nadšenie, že vláda umožní Djokovičovi návrat do krajiny. "Je to úplne na austrálskej vláde. Viem, že Novak chce prísť a hrať sa a vrátiť sa ku súťaži. Miluje Austráliu a je to miesto, kde dosiahol najväčší úspech"

Tiley bol stredobodom minuloročnej "drámy", keď deväťnásobnému šampiónovi oznámil, že zabezpečil lekársku výnimku na hranie v Melbourne Parku. Vtedajší minister pre prisťahovalectvo Alex Hawke však osobne zasiahol a deportoval Djokoviča z Austrálie.

Svitá na lepšie časy?

Budete sa REHOTAŤ! TOTO priniesol predchádzajúci týždeň na politickej scéne
Pondelok je vo všeobecnosti považovaný za najhorší deň v týždni. Je to vraj kvôli tomu, že ľuďom chýba motivácia. My sme si pre vás pripravii vtipné foto z našej politickej scény. Nemá to s motiváciou nič spoločné, ale "bohovsky" sa nasmejete.... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik