Je to zlé! Migranti už behajú Slovákom po dvoroch a nevedia ich dostať preč! A Mikulec len to svoje si tára(VIDEO)
15 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Obyvatelia obce Drietoma zažili migrantov na vlastnej koži, ktorí sa chceli dostať do Českej republiky, no zablúdili na ich záhradách.

Aj keď zatiaľ neprišlo k žiadnemu rizikovému stretu s migrantmi, starosta obce informuje, že sa ich občania nevedeli zbaviť z vlastných pozemkov, informuje o tom sme.sk. „Odchytávajú niekoľko desiatok migrantov denne, tých vracajú naspäť na Slovensko a polícia ich nestíha odvážať. Mnohokrát sa nám stalo, že sa títo ľudia vyberú pešo naspäť do obce a po jej okolitých častiach ako Holbová, Majer, Liešna,“opísal problém starosta obce.

Obyvatelia obce volajú starostovi každý deň a sťažujú sa na migrantov

„Telefonáty tu máme na každodennej báze. Ľudia mi volajú, že opäť sú tu migranti, nikto ich neodváža. Majú strach z toho, že nikto nevie, akí ľudia sa nám tu pohybujú,“povedal pre sme.sk Migrantov vraj chceli dostať preč no nerozumeli si medzi sebou.

Pozrite si video, ako sa migranti dostávajú z Maďarska ďalej do Európy:

R. Fico vyčíta R. Mikulcovi absolútne zlyhanie pri migrácii, Matovič si ho chráni
Líder Smeru-SD Robert Fico vyčíta ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) absolútne zlyhanie pri nelegálne migrácii. Situáciu podľa neho šéf rezortu nezvláda a musí byť odvolaný. Hovorí o medzinárodnej hanbe, ktorej je Slovensko vystavené.... Čítať ďalej
15 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Aj Kotleba v tom má jasno

Situácia s nelegálnou migráciou na Slovensku je alarmujúca a niektoré skupiny obyvateľstva sa rozhodli vziať obranu krajiny do vlastných rúk.

Šéf ĽSNS Marian Kotleba oznámil „Ľudovú stráž hraníc“, do ktorej teraz verbujú dobrovoľníkov. Ako bude celá organizácia fungovať zatiaľ nevieme. Pamätáme si na Kotlebove hliadky vo vlakoch v roku 2016, kedy dobrovoľníci kontrolovali rizikové vlakové spoje. Dobrovoľníci vtedy dávali pozor vo vlakoch pri osadách a keď došlo k porušeniam poriadku, v rámci zákona držali páchateľa a privolali políciu.

„Toto sa takmer denne deje v maďarskom vnútrozemí. Žiaľ, skorumpovaní príslušníci maďarskej pohraničnej stráže za smiešne úplatky dokážu pustiť dodávky aj kamióny plné nelegálov.

Ktovie, či podobné, ale oveľa väčšie úplatky nezobral aj Mikulec s Hamranom, alebo to robia z presvedčenia, že imigranti obohatia Slovensko. V každom prípade, výsledok je ten istý! Už takmer 5000 nelegálnych imigrantov je umiestnených na našom území. Už takmer 5000 nelegálnych imigrantov sa môže voľne pohybovať po Slovensku a ohrozovať naše ženy, deti a dôchodcov! Polícia napriek tomu nekoná.

Musíme začať konať my! Už tento štvrtok 17.11.2022 v Bratislave budete mať možnosť pridať sa k Ľudovej stráži hraníc a vybrať si časť štátnej hranice, do ktorej ochrany sa chcete zapojiť. Strach, lenivosť a výhovorky nechajte doma. Teraz je čas ukázať, či slovenskí chlapi ešte za niečo stoja, alebo či sa budú nečinne pozerať ako nám imigranti zaplavujú Slovensko.“ napísal Marian Kotleba na sociálnej sieti.

Mikulec len to svoje

"Nie sme vystavení žiadnej medzinárodnej hanbe, práve, naopak," povedal Mikulec.

Poukázal na iniciatívy SR na medzinárodnej úrovni, napríklad v otázke sprísnenia trestov pre prevádzačov. Zastal sa aj vedenia Policajného zboru a migračného úradu. Zároveň odmietol, že by Slovensko zlyhalo na hranici s Maďarskom a zopakoval ustanovenia schengenskej dohody. Kontroly by podľa neho len skomplikovali situáciu v pohraničí obdobne, ako na českých hraniciach po obnovení kontrol zo strany ČR. Nepovažuje to za koncepčné riešenie v medziach Schengenu a platných smerníc EÚ.

Minister vyhlásil, že opozícia sa snaží prekrývať svoje chyby a pripomenul viaceré kauzy Smeru-SD. Vyčítal im aj nedostatočné opatrenia pre ľudí. "Mali ste na starosti samých seba a vynášať tašky plné peňazí niekde do Dubaja," dodal.

Rakušan potvrdzuje Mikulcove zlyhanie
Nemyslím si, že výsledkom zajtrajšieho rokovania so slovenskou stranou o nelegálnej migrácii bude akútne zrušenie znovuzavedených kontrol. Povedal to český minister vnútra Vít Rakušan na zasadnutí Združenia miestnych samospráv v Českom... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik