V Kútoch protestovali proti migrantom: Na týchto darmožráčov peniaze máme? Hanba
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Stanové mestečko v Kútoch v obkľúčení ťažkoodencov. Polícia sa takto snažila zabrániť konfliktu, ku ktorému mohlo dôjsť, ak by sa dav protestujúcich dostal k migrantom, ktorí v ňom našli dočasné útočisko. V dave protestujúcich sa takmer strhla bitka. O plánovanom proteste v Kútoch vedela polícia už niekoľko dní, informuje verejnoprávna RTVS.

Na mieste boli už krátko pred desiatou psovodi, policajti na koňoch, ale aj ťažkoodenci. Protestujúci stanové mestečko v Kútoch nechcú. Po vzore Českej republiky žiadajú kontroly na hraniciach s Maďarskom.

„Podľa nášho názoru na to nie je ani priestor, podľa kódexu schengenských hraníc, a neprinášajú ten efekt, ktorý by mali. Zabetónovať dnes vnútornú štátnu hranicu nemá zmysel, lebo ak k tomu pristúpi každá členská krajina, tak zlikvidujeme ten výdobytok, ktorý sa volá schengen,“ povedal policajný šéf Štefan Hamran.

„Nemáme na to, aby sme zaplatili, aby ľudom dali, aj dôchodcom, matkám, mladým rodinám peniaze a tu na týchto darmožráčov peniaze máme. Hanba,“ uviedla jedna z protestujúcich.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ozrejmil, že sa aj cez svoje kanály snažia situáciu riešiť a žiadajú aj Európsku komisiu o refundáciu nákladov. „A to tak, ako to bolo a aj je v prípade Ukrajinských odídencov. Samozrejme, verím, že toto bude (zo strany) Komisie umožnené,“ dodal.

Aby sa protestujúci dav nedostal do stanového mestečka, kde by sa stretol aj s migrantmi, zakročiť museli aj ťažkoodenci.

DRÁČIK vracia úder: Denník SME a iné MÉDIÁ KLAMÚ!
Hračkárstvo Dráčik je v poslednom období v centre pozornosti, len preto že sa jeho majiteľ nebojí povedať svoj názor. Ani v najnovšom texte si Dušan Víglaský neberie servítku pred ústa a vysvetľuje ako sa veci skutočne majú. "Dráčik má viac ako... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik