Sestry z banskobystrickej nemocnice stiahli výpovede! Zvýšia im platy
12 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Sestry z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici stiahli svoje výpovede zo služieb. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

"Vedenie vyhovelo požiadavkám sestier," uviedla. Požiadavky podľa nej zapracovali do dodatku kolektívnej zmluvy. Ako z neho vyplýva, zamestnancom nemocnice sa od novembra zvýšili základné mzdy o päť až desať percent.

Pod oznámenie o vypovedaní nadčasovej práce a pracovnej pohotovosti sa malo podpísať 130 sestier, uviedla pre TASR predsedníčka Základnej odborovej organizácie sestier a pôrodných asistentiek pri FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica Natália Nagyová. Upozornila, že nešlo o ich akciu.

Nemocnica podľa hovorkyne eviduje nedostatok sestier a pôrodných asistentiek. "K ideálnemu počtu by sme potrebovali doplniť približne 60 sestier a desať pôrodných asistentiek. Najproblematickejší je stav sestier inštrumentárok a sestier na neonatologickej klinike," dodala.

Šutaj Eštok: TVRDÁ či NATVRDLÁ SaS? (VIDEO)
To to je tá tvrdá opozícia? Pýta sa na sociálnej sieti opozičný poslanec z Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok v reakcii na nepochopiteľné ignorovanie strany SaS všetkého, čo sa na Slovensku deje. Tvrdá opozícia SaS "Parlament (na všeobecné prekvapenie)... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik