Táto energetická kríza je výsledkom hlúpych rozhodnutí hlúpych politikov, skonštatoval Uhrík (VIDEO)
10 | 11 | 2022 I Tibor Malý

„Odboníci“ v európskom parlamente už vymysleli nejednu hlúposť, ktorá, hoci si mysleli aký je ich nápad geniálny, sa napokon ukázala ako holý nezmysel. Podobné je to i s protiruskými sankciami na ich ropu, plyn a ďalšie produkty, ktoré mali zničiť putinovský režim, lenže stal sa opak a trpia ľudia v EÚ. Na tento „energetický nezmysel“ upozornil v europarlamente aj Milan Uhrík, ktorý svoje slová smerujúce ku kolegom poslancom zverejnil v zostrihu videa.

Slová v Biblii hovoria: „Kto nejde s nami, ide proti nám!“ A takto nejako je to aj v europarlamente, kde každý názor, ktorý ide proti liberálnej väčšine, je zatracovaný a jeho šíritelia sú označovaní minimálne za kacírov. Čo na tom, že sa ide proti ľuďom, veď účel svätí prostriedky. Žiaľ, účelové sankcie proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu sú pre celú EÚ doslova sebazničujúce. Nechceme ruskú ropu, plyn ani iné komodity a výsledkom je zima v budovách, drahé energie, drahé PHM, drahé potraviny, drahé vlastne všetko okolo nás. Priznajme si, ľudia, sme s týmto spokojní? A čo sme tým vlastne dosiahli? Vari Putin skončil vojnu na Ukrajine? Nie! A vie to i šéf hnutia Republika Milan Uhrík, ktorý to vo svojej faktickej poznámke eurposlancom v Bruseli aj poriadne „vytmavil“.

Je treba zrušiť kontraproduktívne energetické protiruské sankcie

„Ukončite už túto krízu. Zrušte sankcie a nezmyselné „zelené plány“!“ začína svoj kratučký status Milan Uhrík, podľa ktorého pre ukončenie energetickej krízy je treba spraviť dve veci: 

  1. Zrušiť sebazničujúce energetické sankcie. 
  2. Zracionalizovať utopické „Zelené plány“.

Milan Uhrík (Republika): Kvôli Zelenskému budú naše DETI MRZNÚŤ v školách…
Je načase skoncovať s protiruskými sankciami, ktoré sa týkajú slovenskej energetiky. Táto politika falošnej európskej solidarity má pre našu krajinu totálny samovražedný účinok. Na tieto riziká upozorňuje europoslanec Milan Uhrík (Republika). Nie... Čítať ďalej
02 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Inak, podľa neho, čaká celú Európu veľký kolaps. Rovnako rezolútne vystúpil aj v Bruseli, kde to europoslancom povedal na plné ústa. „Vážení kolegovia, chcete energeticky oživiť Európu? V prvom rade je treba zrušiť tie kontraproduktívne energetické protiruské sankcie. Je mi jedno koľkým miliardárom zhabete jachty, je mi jedno, koľkým politikom zakážete vstupy, ale predstava že ožobračovaním miliónov európskych rodín a likvidovaním európskeho priemyslu trestáte Putina je, s prepáčením, zvrátená,“ povedal v úvode svojho vystúpenia Uhrík.

„Druhá vec, čo treba spraviť, je zracionalizovať tie nezmyselné európske zelené plány. Veď sa len nad tým zamyslite. Na jednej strane požadujete, aby sa produkcia elektrickej energie znížila, lebo ropa je zlá, plyn je zlý, jadrové elektrárne sú zlé, tepelné elektrárne sú zlé. Na druhej strane požadujete, aby sa spotreba elektrickej energie zvýšila a od roku 2030 aby sa ľuďom predávali iba elektromobily. To sú dva logicky totálne protichodné koncepty, ktorých výsledkom musí byť kolaps,“ pokračuje náš europoslanec a šéf hnutia republika. Podľa Milana Uhríka táto energetická kríza nie je dôsledkom toho, že by sa vo svete minula energia, ale je to dôsledok hlúpych rozhodnutí hlúpych politikov.

Prezident finančnej správy Žežulka bol na "koberčeku" v parlamente
V súvislosti s vývozom tovaru dvojakého použitia do Ruska sa hovorí ako o obrovskom škandále. inak to vidí Jiří Žežulka, prezident finančnej správy, ktorý tvrdí, že ide o dezinformácie a poškodenie dobrého mena Slovenska. Dodáva, že vie, kto by na... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik