Dráčik vyzýva: nezničme svet jadrovou apokalypsou
11 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Dráčik na svojom webe uverejnil ďalší odkaz, tentoraz o vedomom živote a maratónskom behu. Majiteľ siete hračkárstva Dušan Víglaský svoj názor na celospoločenskú situáciu nevyjadruje po prvý krát a nebojí sa ani prípadných sankcií zo strany svojich obchodných partnerov. Najnovšie vyzýva, aby sme sa zjednotili a nezničili svet jadrovou apokalypsou.

Už aj v minulosti a aj pred niekoľkými dňami sa rozbehla diskusia, či je správne, aby sa sieť predajní s hračkami montovala do politiky, či ide o provokáciu alebo či si týmito odkazmi nekazí obchodné vzťahy, nakoľko niektorí výrobcovia a dodávatelia hračiek sa proti takémuto konaniu zo strany Dráčika ohradili. Informáciu o tom sme vám priniesli aj v článku nižšie:

Dráčik si už viacej NEŠKRTNE. STAL SA tŕňom v oku!
Totalitárne praktiky dostávajú zelenú, čo dosvedčuje aj tento prípad. Nadnárodná spoločnosť Lego pozastavila propagačnú inzerciu svojho najväčšieho dodávateľa, ktorým je hračkárstvo Dráčik. Hlavný dôvod ich kroku súvisel so zverejňovaním... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Aj na maratón sa treba pripraviť, aj na diskusie treba mať dobrý základ

V najnovšom odkaze, ktorému dal autor názov Vedomý život a maratónsky beh, sa autor zamýšľa aj nad tým, že je vlastne dobré, že na základe ich posledných článkov vznikla živá diskusia.

Všetci vnímame veci podľa svojich vnemových a analytických schopností. A práve schopnosti porozumieť, vyhodnotiť jednotlivé situácie porovnáva s tým, čo sme zažili počas covidového obdobia a čo riešime aj v súčasnosti - medzinárodné a spoločenské vzťahy, vojnu, ekonomiku, hospodárstvo. Naše výkony v týchto oblastiach počas súčasných zaťažkávacích skúšok prirovnáva autor k odbehnutiu maratónu:

"Odbehnúť maratón do 4 hodín nie je sranda, ale možné to je. Chce to prípravu, pevnú vôľu, hlavu a srdce." 

Výsledok sa dostaví, treba však investovať stovky hodín, píše sa ďalej. A samozrejme je tu aj možnosť pustiť sa do maratónu aj bez prípravy. Ako však autor odkazu vystríha, ak neabsolvujete komplexnú prípravu, nepôjde to. 

"S takouto neznalosťou však ľudia veľakrát diskutujú o životne dôležitých témach, o ktorých žiaľ majú informácie, vedomosti, prehľad, nadhľad a skúsenosti, ako o živote na iných galaxiách. Diskutujú o niečom, čo je ich vedomiu vzdialené 42 svetelných rokov."  Takto popisuje Dráčik súčasné dianie. Na záver vyzýva, aby sme sa zjednotili a nezničili si svet jadrovou apokalypsou. Vystríha nás všetkých príkladom priamo z hračkárstva: "Život nie je hra s plastovými kockami. Príde prvá búrka a domček z kociek sa rozpadne."

Nový večný vládca nášho ľudu: Matovič
Nad vyjadreniami "tieňového premiéra" Igora Matoviča sa často rozum pozastavuje. Tentoraz si v Televíznych novinách televízie Markíza neodpustil prorocký dodatok, ktorý určite poslúži aj ako dobrý základ pre vtipy najbližších dní. Po tom, čo sa... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik