Mikulcova vizitka: Zavreté hranice a stanové mestečká pre migrantov!
01 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Na ministrovi Romanovi Mikulcovi nenechal ani nitku suchú! Politológ a exminister školstva Juraj Draxler sa vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti zameral na problémy ministerstva vnútra. Skritizoval všetky nešťastné kroky Mikulcovho rezortu, ktorými celému Slovensku nielen znepríjemňuje každodenný život, ale spôsobuje aj oveľa vážnejšie problémy.

Hodinové rady na hranici s Českou republikou nazval Draxler očividným vysvedčením ministra Mikulca. Pripomína, že v lete naši českí aj rakúski susedia upozorňovali na nečinnosť z našej strany, kvôli ktorej oni odchytávajú stovky migrantov týždenne, ktorí sa ku nim dostali cez naše územie. To, že sa Slovensko v riešení problému neangažuje rovnako, nemôžu tolerovať, uvádzali vtedy.

Mikulec podľa neho s kamennou tvárou tvrdil, že v skutočnosti s oboma krajinami dobre spolupracuje. Draxler ministra vnútra viní zo súčasnej komplikovanej situácie, nakoľko podľa neho za zbytočné stresy desiatok tisíc Slovákov, ktorí na hranici kvôli cestovaniu za prácou trávia hodiny, môže práve Mikulec, ktorý svojím prístupom túto nepríjemnosť našim občanom "vybavil". 

Nová hviezda internetu! SUNNY slušný papagáj baví Slovákov
Nová hviezda sociálnych sietí? SUNNY slušný papagáj má na Facebooku až 26-tisíc sledovateľov, ktorých zabáva svojimi vtipnými, ale slušnými hláškami. Sunny sa so svojim majiteľom dohaduje na dennom programe, rozdáva pusinky, dožaduje sa ďalšej... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Zoznam problémov Mikulcovho rezortu

Draxler uvádza, že na problémy rezortu upozorňuje už dlhodobo a vo svojom príspevku vymenúva viacero bodov, ktoré je, alebo bolo podľa jeho názoru nutné riešiť:

- pri konflikte kriminalistov s policajnou inšpekciou minister nevedel ukázať predpisy, ktoré by dokazovali, že inšpekcia pochybila.

- minister nezabránil (ani nebránil) odchodu viacerých skúsených vyšetrovateľov z NAKA, ktorá je dlhodobo materiálne slabo podporovaná, práve v momente, keď sa vláda tvárila, že "polícii rozviazala ruky".

- po zadržaní jedného zo zakladateľov známej finančnej skupiny došlo k hrubej demonštrácii sily päťdesiatimi ozbrojencami vo veľkej administratívnej budove. S vyšetrovaním nemala v podstate nič spoločné, okrem toho, že to bola vhodná zámienka, dotkla sa desiatok ľudí, ktorí za nič nemohli.

- polícia využívala situáciu počas pandémie na šikanovanie aj takého politického odporu, ktorý nemal nič spoločné so snahou porušovať samotné opatrenia.

- pri letných protestoch minulý rok polícia opakovane nezvládala situáciu: na jednej strane v dôsledku zlého velenia nevedela obnoviť poriadok tam, kde bolo treba. Na druhej vinou slabého výcviku policajtov došlo k hrozivému zraneniu protestujúceho policajtom.

- polícia slabo zasahovala aj toto leto po tom, ako sa na turecko-bulharskej hranici uvoľnil prúd kamiónov po skončení nezhôd ohľadom kotrol pri vstupe do EÚ. Tento prúd kamiónov pri vstupe na územie SR z juhu nikto nereguloval ani v dopravnej špičke. V Bratislave tak na hlavnom ťahu na ČR vznikali nielen rozsiahle zápchy ale aj zbytočné dopravné nehody.

Pokrytectvo krajín EÚ: V tichosti zvýšili dovoz z Ruska!
Odhalilo sa to, čím sa poniektoré krajiny podporujúce sankcie nechceli pochváliť - dovoz z Ruska sa po vypuknutí konfliktu a zavedení sankcií u nich zvýšil! Medzi pokryteckými krajinami, ktoré sú na strane sankcií a pritom svoj priemerný mesačný... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ak by toto všetko nestačilo, dodáva ďalšiu čerešničku. "Do toho ešte také drobné "estetické" chybičky, ako ministrova záľuba v luxusných "falošných" hodinkách alebo vybavenie špeciálneho dopravného povolenia svojej vtedajšej, ehm, hovorkyni." 

Dopĺňa však aj to, že akoby zázrakom, nič z tohto neprepuklo do škandálu a médiá ministra vždy a všade podržia. Pritom, žiaden prínos pre políciu z jeho strany Draxler zatiaľ nezaregistroval, čo vyjadril otázkou v závere svojho príspevku. "Mimochodom, čo on vlastne pre políciu od volieb, okrem nákupu pár pekných motoriek, materiálne zariadil a čím ju organizačne zlepšil?"

A JE TO TU! V KÚTOCH budujú stanové mestečko pre MIGRANTOV!
V železničnej stanici Kúty je zvýšená koncentrácia migrantov, buduje sa tam stanové mestečko. Na Slovensku od konca septembra do pondelka (31. 10.) zachytili 2 675 nelegálnych migrantov a 45 prevádzačov. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik