Lekár Visolajský: TOTO v zdravotníctve zabíja!
02 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Určite ste sa s tým už stretli - máte príbuzného v nemocnici, pánu doktorovi "treba niečo"... Potrebujete vyšetrenie a aby ste nečakali pol roka, na vrch zoznamu vás presunie obálka so slušnou sumou... Čoraz viac sa hovorí o tom, že tomu treba urobiť koniec. Jedným z antikorupčných lekárov je aj Peter Visolajský, predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ). 

Nevadí nám korupcia?

"To, v akom štáte žijeme a ako každého jedného z nás bude okrádať korupcia, nezáleží len od politikov a polície. Záleží to hlavne od každého jedného z nás. Od toho, či nám korupcia bude vadiť alebo nie. V zdravotníctve korupcia zabíja," píše priamo doktor Visolajský.

Jeseň je ťažké obdobie pre viacerých. Psychológ radí, ako ju zvládnuť
Jesenné a zimné obdobie môže zhoršiť psychický stav. Podľa odborníkov je dôležité počúvať samého seba a zostať aktívny nielen v športe, ale aj vo vzťahoch a v živote. Uviedol to Marek Madro, psychológ a riaditeľ občianskeho združenia IPčko. "Jeseň... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ale veď tým nikomu neškodíme... Fakt?

"Každé ukradnuté euro zo zdravotníctva chýba pacientovi - predčasne narodenému polkilovému vytúženému novorodencovi, chorému dieťaťu, malému hrdinovi s rakovinou, matke po pôrode, starčekovi pri operácii kĺbu, mladému športovcovi pri operácii po autonehode. Každé ukradnuté euro v zdravotníctve môže chýbať na záchranu života vám alebo vášmu blízkemu," vysvetľuje Visolajský.

FB Peter Visolajský | Predseda LOZ Peter Visolajský

Preto nemlčme

"Lekári nemlčali pri tuneli v zdravotnej poisťovni, pri predaji nemocničných budov, pri piešťanskom CT, pri dopredu nachystaných tendroch, pri kotolníkovom ozdravnom pláne nemocnice v Žiline, pri chystanej privatizácie nemocníc, pri tunelovaní zdravotníctva finančnými skupinami," menuje lekár známe kauzy. 

"Korupciu nemôžeme tolerovať - nemlčať naozaj znamená zlato. V zdravotníctve to môže znamenať záchranu života. Nemlčte! Prešiel som si viacerými kauzami, kde som nemlčal a áno, je to ťažké a často na to treba aj pomoc. Ale dnes na tú pomoc už máme špeciálny Úrad na ochranu oznamovateľov," pripomína pediater.

DRÁMA v Orlických horách: 2-ročný chlapec prešiel 3,5 km, kým ho našli (VIDEO)
V sobotu podvečer sa v Orlických horách na Rychnovsku v Čechách stratil dvojročný chlapček. Kým ho policajti našli, batoľa prešlo viac než tri kilometre. Vrtuľník s termovíziou Hovorkyňa polície informovala, že dieťa v poriadku odovzdali... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nemlčte, zachránite život

"Ak máte informácie o korupcii, alebo ste svedkom nezákonných praktík neváhajte kontaktovať Úrad na ochranu oznamovateľov. Pomôžete nie len tomu, aby sme žili v lepšej krajine, ale môžete tým niekomu zachrániť aj život," vyzýva každého z nás MUDr. Visolajský, ktorý ponúka aj link na stránku.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik