Karol Farkašovský o "podozrivo podozrivých" voľbách
30 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Bývalý novinár Karol Farkašovský zaregistroval pri týchto spojených voľbách niekoľko zaujímavostí, dalo by sa povedať, že až kuriozít. 

Slávne Fekišovce

"Je po komunálnych voľbách. Slovensko má to, čo si zaslúži. Ale vari je Slovákom už naozaj všetko jedno? Volebných prekvapení je veľa. Prvé je úsmevné. Preslávená obec Fekišovce má staronovú starostku. Asi ju opätovne zvolili preto, že obec nadštandardne zviditeľnila. Čo na tom, aj negatívna reklama je reklama," píše Farkašovský.

Fekišovce znova vo svetle reflektorov! Výsledky volieb sú prekvapujúce! (VIDEO)
O existencie obce Fekišovce by väčšina obyvateľov Slovenska ani len netušila, nebyť virálneho videa spred štyroch rokov. Starostka obce Miloslava Fedorová nútila zvolených poslancov spievať hymnu a preslávila sa aj vetou: "...Ďoďku tu máš pero a... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Odkaz "starým", aby nešli voliť?

"Menej úsmevným prekvapením je, že ministerstvo vnútra „zabudlo“ na dobrý zvyk poslať voličom zoznamy kandidátov. Odignorovalo tak celú jednu generáciu starších voličov. A tak sa hromadili dlhé rady pred volebnými miestnosťami. Všetci si totiž museli študovať mená kandidátov priamo vo volebnej miestnosti. Istá pani „rekordérka“ strávila za plentou hodinu a dvadsať minút," vyčíta Farkašovský zamestnancom ministerstva vnútra.

Kde vzali tú istotu

"Rovnako zaujímavé bolo v televíziách vidieť čudnú suverenitu a čudnú sebaistotu na tvárach županov už pri desať percentnom celoštátnom spočítaní hlasov. Akoby si dopredu boli istí výsledkom. Na môj vkus sa aj oficiálne začali vyjadrovať o svojich víťazstvách veľmi, veľmi zavčasu," nepáči sa Farkašovskému.

Daniel Krajcer kritizuje babráctvo Romana Mikulca (OĽaNO) v súvislosti so spojenými voľbami. O úplnej katastrofe hovoria aj komentáre
Spojené voľby máme za sebou. Je čas bilancovať. Nie iba výsledky, ale aj priebeh. Daniel Krajcer, bývalý minister kultúry hovorí o zbabranej organizácii. Pozná aj vinníka. Podľa Krajcera je ním minister vnútra, Roman Mikulec. O úplnej katastrofe... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Zamerané na Bratislavu

"Sú tu ešte vážnejšie zaujímavosti, ktoré nútia k zamysleniu. Napríklad - Bratislava je známa tým, že je baštou liberálov. Ale :

1. v časti Staré mesto sa volilo 25 poslancov. Všetci zvolení 25 –ti sú jednofarební Team Bratislava, SaS, PS

2. v časti Nové mesto sa volilo 25 poslancov. Z nich 23 je jednofarebných Team Bratislava, SaS, PS

3. v časti Petržalka sa volilo 35 poslancov. Zo zvolených je 32 jednofarebných Team Bratislava, SaS, PS

4. do bratislavského Magistrátu sa volilo 45 poslancov a z nich 29 je Team Bratislava, SaS, PS

5. do VÚC Bratislavského kraja sa volilo 53 poslancov a 27 zo zvolených je z Teamu Bratislava, SaS, PS," vymenúva Farkašovský.

Matúš Vallo suverénne vyhral v Bratislave, ukázal exit poll
Denník N spolu s Univerzitou Komenského v Bratislave vypracoval exit poll v bratislavských primátorských voľbách. Podľa prieskumu vyhral v hlavnom meste súčasný primátor Matúš Vallo. Nad druhým kandidátom Rudolfom Kusým získal výrazný náskok. V... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Možno je to náhoda

"Veriť na náhodu je naivné. Veriť na takú absolútnu koncentráciu a priazeň šťastia pre liberálov je vysoko nereálne. Že by na Slovensku v bratislavských pomeroch na nás vyskúšali ďalší experiment... s výhľadom na blízku budúcnosť ? Bez veľkého vzruchu, ale s jasným cieľom ? Pozabudnúc na to, že jednofarebnosť kole oči ? Že by nás až tak podceňovali...?

Vychádza mi z toho iba stručný záver - „je to podozrivo podozrivé“," uzatvára bývalý novinár a politik Karol Farkašovský.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik