Na hranici so SR odhalili počas soboty 181 nelegálnych migrantov
16 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Polícia Českej republiky od sobotného rána (15. 10.) do nedele 7.00 h počas kontrol na česko-slovenskej hranici odhalila 181 nelegálnych migrantov, z ktorých bolo 25 vrátených na Slovensko. Polícia ČR o tom informovala v nedeľu ráno na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Celkovo v čase od soboty 7.00 h do nedele 7.00 h skontrolovali 17.850 osôb. Zadržaný nebol v uvedenom období nijaký prevádzač. Podmienky vstupu do krajiny nesplnilo 38 ľudí.

Česká polícia začala od polnoci z 28. na 29. septembra vykonávať kontroly po celej dĺžke štátnych hraníc so Slovenskom, a to na 27 bývalých hraničných priechodoch i na tzv. zelenej hranici. K tomuto kroku polícia pristúpila pre zvyšujúci sa počet utečencov, ktorí cez územie SR a ČR prechádzajú do Nemecka a Rakúska.

Pôvodne boli kontroly ohlásené na desať dní, no neskôr ich Praha predĺžila o ďalších 20 dní. Potrvajú tak najmenej do 28. októbra. Kontroly na slovenskej hranici s rovnakým termínom, predĺžením i odôvodnením zaviedlo aj Rakúsko.

Orbán: chceme silnú armádu!
Maďarsko sa musí pripraviť na dlhotrvajúcu vojnu. Premiér Viktor Orbán vyhlásil, že jeho krajina potrebuje odstrašujúcu armádu. Prečo? Kvôli zle premyslenej politike sankcií, môže Európa čeliť „dlhej vojne“, takže Maďarsko potrebuje silnú armádu... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik