Pellegriniho úspech: Hlas v Berlíne prijali za člena Strany európskych socialistov
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Mimoparlamentnú stranu Hlas-SD prijali za asociovaného člena Strany európskych socialistov (PES).  Ide o medzistupeň v procese získania plnohodnotného členstva, ktorý by mal byť zavŕšený na budúci rok. 

"Členstvo v PES má pre Hlas-SD veľký význam, pretože takto bude môcť aktívnejšie a efektívnejšie presadzovať svoj stranícky program nielen na národnej, ale aj európskej úrovni," uviedol Kmec.              

Medzinárodnou akceptáciou strany podľa neho získa Hlas väčšiu podporu európskych sociálnych demokratov v boji proti pravicovému populizmu a radikalizmu na vnútropolitickej scéne. Vyzdvihol úlohu sociálnej demokracie v časoch prebiehajúcej hospodárskej, energetickej a bezpečnostnej krízy.

K prijatiu Hlasu za asociovaného člena došlo na 12. kongrese PES, ktorý sa konal 14. a 15. októbra v Berlíne.

Dnes sa to už NEDÁ vziať späť! Pozrite si TVRDÉ slová Záborskej, Kollára či Matoviča na LGBTI komunitu
Na Slovensku je zvykom, že pri veľkých tragédiách sa politici predháňajú v nápadoch, ako zabrániť niečomu podobnému. Presne to sa stalo aj po dvojnásobnej vražde na Zámockej ulici v Bratislave. K tejto tragédii však nemalou mierou prispeli aj... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik