Hubertova jazda ukončila tohtoročnú športovú sezónu v žrebčíne
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Tradičnou Hubertovou jazdou v Národnom žrebčíne Topoľčianky sa Slovenská jazdecká federácia v sobotu oficiálne rozlúčila s tohtoročnou športovou sezónou.

Sprievod jazdcov a kočov absolvoval jazdu na hrad Hrušov. Hubertovu jazdu ukončili fanfáry halali v zámockom parku, informovali organizátori.

Ukončenie sezóny symbolickým honom na líšku je neodmysliteľnou tradíciou každej chovateľskej alebo športovej organizácie, ktorá sa zaoberá chovom koní. Hony na líšku sa začali v Anglicku koncom 17. storočia. Za ich zlatý vek sa považujú roky 1820 - 1890. Hony prežili dve svetové vojny a v skrytej symbolike Hubertových jázd pretrvali dodnes.

Dnes sa to už NEDÁ vziať späť! Pozrite si TVRDÉ slová Záborskej, Kollára či Matoviča na LGBTI komunitu
Na Slovensku je zvykom, že pri veľkých tragédiách sa politici predháňajú v nápadoch, ako zabrániť niečomu podobnému. Presne to sa stalo aj po dvojnásobnej vražde na Zámockej ulici v Bratislave. K tejto tragédii však nemalou mierou prispeli aj... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik