Pes a vaše znamenie horoskopu spolu súvisia
11 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Ak si plánujete obstarať nejakého psa, skúste sa s ním "spárovať" cez svoje charakterové vlastnosti a znamenie v horoskope. 

Baran (21.3. - 20.4.) - Jack Russell

Jack Russel, ako aj ľudia narodení v znamení barana sú dynamickí, večne v pohybe a tak budú tvoriť ideálnu dvojicu.

Býk (21.4. - 21.5.) - Bernský salašnícky pes

Ľudia narodení v znamení býka sú pokojní a oddaní rodine. Preto sa k nemu hodí robustný pes, akým je práve toto plemeno.

Kto má Slovensko na 1. mieste? Osobnosti pozývajú
Jedným z organizátorov zhromaždenia Slovensko na 1. mieste je RNDr. Ján Baránek. K myšlienke nedostať Slovensko do väčšej chudoby sa pridáva stále viac osobností spoločenského života. Do Košíc k Dolnej bráne na symbolický dátum 28. októbra 2022 ste... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Blíženci (22.5. - 21.6.) - Cavalier King Charles

Blíženec vraj má dvojitú osobnosť a preto potrebuje prispôsobivého psa. Cavalier King Charles ak je dobre vychovaný, vie byť samostatný, ale aj spoločenský.

Líška polárna (Vulpes lagopus) © Universal Images Group

Rak (22.6. - 22.7.) - Mops

Dvojica, ktorá si bude užívať spoločné chvíle, keďže aj rak, aj mops sú veľmi rodinne založení. A tak sa k sebe veľmi hodia.

Lev (23.7. - 23.8.) - Nemecký ovčiak

Lev miluje pozornosť a vie si ju užiť. Nemecký ovčiak mu ju "zabezpečí" - je plný temperamentu a každý si ho všimne. 

Panna (24.8. - 23.9.) - Chrt

Elegantný, pokojný, diskrétny a láskavý k svojim. Také sú chrty a ... panny. Dvojica, ktorá navyše spolu veľmi dobre vyzerá.

Kollár o chaose na súdoch: Kolíková reformu súdnictva absolútne nezvládla
Kúriť a svietiť nebudú, radšej už predčasné voľby! Vďaka práci Márie Kolíkovej a jej spackanej súdnej mape, ak by sa spustila, tak nebudú kúriť a svietiť ani na súdoch, taký chaos by nastal od 1. januára, myslí si Boris Kollár (Sme rodina). Buď,... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Váhy (24.9. - 23.10.) - Anglický kokeršpaniel

Váhy potrebujú spoločnosť a veľmi hravý, láskavý anglický kokeršpaniel bude vašou neoddeliteľnou súčasťou.

Škorpión (24.10. - 22.11.) - Saarloosov vlčiak

Tento typ psa potrebuje veľa trpezlivosti a vytrvalosti. No a škorpión bude hrdý na silné puto so svojim štvornohým priateľom.

Strelec (23.11. - 21.12.) - Border kólia

K strelcovi len dobrodružného psa, akým kólia rozhodne je! Miluje túlačky a je zvedavý, presne, ako strelci. Budú preto tvoriť zohranú dvojicu.

Kozorožec (22.12. - 20.1.) - Dalmatínsky pes

Mimoriadne priateľský dalmatín si vyžaduje pri výcviku veľa trpezlivosti a pedagogiky. Pretože sa s ním nežije ľahko, robí Kozorožca šťastným. A áno, obaja sú svojhlaví, ale možno práve preto si dobre rozumejú.

Vodnár (21.1. - 19.2.) - Šarpej

Ak ste v znamení vodnára, určite nechcete "obyčajného" psa. Šar pej vás očarí okrem atypického vzhľadu aj láskavosťou a oddanosťou.

Ryby (20.2 - 20.3.) - Pekinský palácový psík

Ak ste ryba, milujete svoje pohodlie a hodiť sa k vám bude práve tento pokojný psík, ktorý nevyžaduje veľa pohybu. A tak si môžete spokojne vegetiť...

Psychiater pripomína Medzinárodný deň duševného zdravia: Duša potrebuje pozornosť
Psychiater a novinár MUDr. Michal Patarák chce zvlášť dnes upriamiť našu pozornosť na starostlivosť o duševné zdravie. Medzinárodný deň duševného zdravia Svetová federácia za duševné zdravie (WFMH) vyhlásila v roku 1991 10. október za... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik