Kollár o chaose na súdoch: Kolíková reformu súdnictva absolútne nezvládla
10 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Kúriť a svietiť nebudú, radšej už predčasné voľby! Vďaka práci Márie Kolíkovej a jej spackanej súdnej mape, ak by sa spustila, tak nebudú kúriť a svietiť ani na súdoch, taký chaos by nastal od 1. januára, myslí si Boris Kollár (Sme rodina).

Buď, alebo

"Zadrhnúť sa to môže pri štátnom rozpočte. Keď nám neprejde štátny rozpočet, prečo by sme mali len kúriť a svietiť, potom poďme rýchlo do predčasných volieb. Schváľme potom rozpočet s tým, že spolu s ním sa urobí aj termín predčasných volieb," vyhlásil Boris Kollár.

Nech sa to neopakuje

"Bavíme sa o právnom štáte. Predtým vyčítali smerákom, čo tu vytvorili, tak teraz pracujme na tom, aby tu nevznikla nejaká skupina, ktorá by používala rovnaké metódy práce. Právo a zákon musia platiť pre každého jedného občana, pre každého vyšetrovateľa, pre každý orgán činný v trestnom konaní, pre každého prokurátora a sudcu," upozornil predseda NR SR.

Blaha o statusoch ministra obrany: Bude sa aj teraz Naď vytešovať?
Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) na pozadí aktuálnych udalostí v rusko-ukrajinskom konflikte pripomína ministrovi Naďovi, že Slováci chcú a potrebujú mier. Fakt im to nedochádza? "Aj teraz sa bude Naď vytešovať? Aj teraz bude vešať stupídne statusy... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Kolíková naplno zlyhala

"Keby bola pani Kolíkova dnes ministerkou, tak ani vtedy by tú reformu nezvládla a 1. januára jej to vybuchne. Ona nemala správne súdnictvo, nemala sudcov, ktorí by tam išli súdiť. Odloží sa to len preto, aby sa to dalo zvládnuť. Ak by sme to neodložili, tak 1. januára prestanú súdy súdiť. Je to maslo na hlave pani Kolíkovej a nezvládla to," hovorí narovinu o práci exministerky spravodlivosti a o jej pôsobení na MS SR.

Ľuďom treba pomôcť

"Keby táto vláda nebola schopná doručiť pomoc ľuďom, tak treba ísť do predčasných volieb, no mal by som podmienku. Museli by sme si nastaviť konkrétne parlamentné schôdze do volieb, teda na šesť mesiacov. Povedali by sme si aké zákony prijmeme a aj opozícia by mi musela garantovať, že za to budú hlasovať, aby nevznikol chaos," uzatvára Kollár.

Advokát v kauze Mýtnik: Na Hegera existujú dôvodné podozrenia z korupčnej trestnej činnosti
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica sa v pondelok začal proces so šiestimi obžalovanými v kauze Mýtnik, podnikateľom Jozefom Brhelom, jeho synom Jozefom Brhelom mladším, bývalým štátnym tajomníkom ministerstva... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik