Rusko odkazuje: Následky za teroristický čin na Kerčskom moste budú nevyhnutné
09 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu nariadil prísnejšiu ochranu Kerčského mosta a infraštruktúry dodávajúcej elektrinu a zemný plyn na Krym. 

Prezidentský dekrét Putin podpísal len niekoľko hodín po výbuchu, ktorý v sobotu ráno poškodil Kerčský most. Za posilnenie ochranných opatrení bude zodpovedná Federálna bezpečnostná služba (FSB).

Gubernátor Krasnodarského kraja Veniamin Kondratiev vyhlásil "žltý" stupeň teroristickej hrozby v okrese Temrjuk, kde stojí most. To znamená prísnejšie bezpečnostné opatrenia vrátane prehliadok na kontrolných bodoch. Po modrom a žltom nasleduje kritický stupeň -   "červený".

Obnovené!
Železničná doprava na Kerčskom moste, spájajúcom Krymský polostrov s ruskou pevninou, sa v sobotu podvečer obnovila, uviedla v oznámení ruská spoločnosť Grand Service Express. Most pritom ráno poškodil výbuch. Informácie priniesla tlačová agentúra... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Leonid Sluckij, predseda výboru pre medzinárodné záležitosti Štátnej dumy výbuch označil za "teroristický útok". Ak sa preukáže, že ho naplánovala Ukrajina, "následky budú nevyhnutné" povedal v krymskej metropole Simferopol. "Reakcia by mala byť tvrdá, ale nie nevyhnutne frontálna," povedal Sluckij. Dodal, že Rusko má skúsenosti s bojom proti teroristom.

Mnoho posmešných vyhlásení ukrajinských predstaviteľov naznačuje, že za výbuchom Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU). "Môže ísť o akt štátneho terorizmu, ktorému, ako vidíme, tlieskajú v európskych metropolách," povedal.

Most, ako kľúčová spojnica na okupovaný Krym, bude urýchlene opravený. "Krym je (teraz) zásobený všetkým dôležitým," povedal Sluckij.

Most mali dávno v zuboch... (VIDEO)
Výbuch na Krymskom moste - Estónsky minister zahraničia blahoželá Ukrajine k úspechu. Estónsky minister zahraničných vecí Urmas Reinsalu sa domnieva, že k útoku na Krymský most došlo na príkaz Kyjeva – a je z tejto okolnosti rád, píše Delfi.ee.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik