Obnovené!
08 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Železničná doprava na Kerčskom moste, spájajúcom Krymský polostrov s ruskou pevninou, sa v sobotu podvečer obnovila, uviedla v oznámení ruská spoločnosť Grand Service Express. Most pritom ráno poškodil výbuch.

Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

Spoločnosť Grand Service Express, ktorá prevádzkuje dopravu medzi Moskvou anektovaným ukrajinským Krymom a Ruskom, uviedla, že z polostrova vyrazili podvečer dva vlaky a smerujú do Moskvy a Petrohradu.

"Vlaky prejdú cez Krymský most," napísala spoločnosť na sociálnej sieti Telegram, pričom použila ďalší názov zaužívaný pre Kerčský most.

Železničná doprava na moste sa pomaly obnovuje, uviedla aj tlačová agentúra AP. Podľa nej sa z krymských miest Sevastopol a Simferopol pohli dva vlaky a smerovali k mostu.

V sobotu predtým sa na moste obnovila aj cestná doprava - na jednom z dvoch pruhov, ktorý ostal po výbuchu neporušený. Vozidlá prúdia raz z jedného, raz z opačného smeru, informoval na Telegrame Ruskom podporovaný líder Krymu Sergej Aksionov, citovaný agentúrou AP.

"Pohyb vozidiel po Krymskom moste sa začal. V tejto chvíli je doprava umožnená autám a autobusom, ale s dôkladnou kontrolou. Žiadam vodičov kamiónov, aby si naplánovali trasu tak, že využijú trajekty cez Kerčský prieliv," dodal Aksionov s tým, že trajektová doprava sa už čoskoro spustí.

Most mali dávno v zuboch... (VIDEO)
Výbuch na Krymskom moste - Estónsky minister zahraničia blahoželá Ukrajine k úspechu. Estónsky minister zahraničných vecí Urmas Reinsalu sa domnieva, že k útoku na Krymský most došlo na príkaz Kyjeva – a je z tejto okolnosti rád, píše Delfi.ee.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Milan Laca

Železničná aj cestná doprava bola po explózii na Kerčskom moste dočasne zastavená.

Všetky vozidlá prechádzajúce cez most musia absolvovať dôkladnú kontrolu, či sa v nich nenachádzajú výbušniny. Napriek tomu tam v sobotu ráno explodoval kamión, ktorý patril obyvateľovi Krasnodarského kraja na juhu Ruska. Ruské úrady uviedli, že prehľadali mužov dom a odborníci zisťujú trasu kamióna.

Osobná trajektová doprava medzi Krymom a ruskou pevninou sa má obnoviť v nedeľu, píše AP.

Správa priamo z miesta výbuchu na Kerčskom moste (video)
Dnes, 8. októbra, okolo 06:00 hod., došlo na Kerčskom moste k silnému výbuchu. K výbuchu došlo okolo 6:00. Podľa predbežných údajov došlo k požiaru údajnej palivovej nádrže . Požiar trvá už niekoľko hodín, preto Rusi nevedia určiť rozsah ničenia.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik