Iní sľubujú...aj naše tanky na Ukrajinu
09 | 10 | 2022 I Milan Laca

Nemecká ministerka obrany prisľúbila Ukrajine 100 tankov... zo Slovenska a Grécka.

Nemecko sľúbilo, že do Kyjeva prevezú 100 tankov, ako aj systém protivzdušnej obrany IRIS-T, informovali komentátori CNN.

Ministerka sľúbila aj za nás

Počas návštevy Litvy tieto dodávky potvrdila nemecká ministerka obrany Christina Lambrechtová. Povedala tiež, že v prípade potreby budú do pobaltských krajín nasadené ďalšie jednotky NATO. „Žijeme vo vážnych časoch a v takých časoch je tiež dôležité vedieť, kde máme medzery v obrane. Protivzdušná obrana je jednou z tých oblastí, kde je potrebné konať, “ povedala ministerka.

Šokujúce fakty vyplávali na povrch! USA prikázali Maďarsku: Zaútočte na Srbsko!
V sobotu Srbská štátna televízia RTS odvysielala prejav srbského prezidenta k národu Alexandra Vučiča. Ten v priamom premose zverejnil šokujúcu informáciu, ktorú mu potvrdil premiér Maďarska Viktor Orbán. USA a Briti požadovali od Maďarska aby... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Mário Micenko

Čo dajú?

Hovorí sa o poskytnutí bojových obrnených vozidiel, ktoré sú v súčasnosti v prevádzke v Grécku a na Slovensku. Berlín sa zaviazal odškodniť európske krajiny za dodávky obrnených vozidiel na Ukrajinu. Momentálne nie je známe, o aké bojové obrnené vozidlá ide, podľa viacerých údajov môže ísť o grécke tanky BMP-1 a slovenské tanky T-72. V Nemecku však zatiaľ žiadne objasnenie nevydali.

Kyjev má problém?

Aktívne dodávky obrnených vozidiel na Ukrajinu od západných krajín môžu naznačovať fakt, že Ozbrojené sily Ukrajiny majú skutočne veľmi vážne straty zbraní.  Oveľa väčším problémom však je, že v budúcnosti mieni Západ vyzbrojiť Kyjev vojenskými obrnenými vozidlami NATO,  ktoré sú vďaka svojej modernejšej konštrukcii lepšie pripravené na boj.

Sľuby... 

Koncom septembra nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Berlín bude naďalej podporovať Kyjev. Zároveň zdôraznil, že by sa nemalo dovoliť, aby sa situácia vyhrotila a "priviedla k vojne medzi Ruskou federáciou a NATO".

Bude tá jadrová vojna, alebo nebude?
Biden oznámil svetu hrozbu „jadrového armagedonu“. Americký prezident prvýkrát od kubánskej raketovej krízy hovoril o hrozbe jadrovej vojny. Povedal, že použitie jadrových zbraní sa môže skončiť „Armagedonom“ pre celý svet. Informovala o tom... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.