Bude tá jadrová vojna, alebo nebude?
07 | 10 | 2022 I Milan Laca

Biden oznámil svetu hrozbu „jadrového armagedonu“.

Americký prezident prvýkrát od kubánskej raketovej krízy hovoril o  hrozbe jadrovej vojny. Povedal, že použitie jadrových zbraní sa môže skončiť „Armagedonom“ pre celý svet. Informovala o tom tlačová agentúra Bieleho domu. Podľa Bidena svet po prvý raz od karibskej krízy v roku 1962 čelí priamej hrozbe použitia jadrových zbraní. Spresnil, že je to možné, ak sa situácia v súčasnosti „naozaj bude ďalej vyvíjať tak, ako sa vyvíja“.
Obviňuje Moskvu

Biden povedal, že Rusko porušilo režim nešírenia jadrovými hrozbami. Vyhlásil, že pozná ruského partnera Vladimira Putina "celkom dobre". Preto „nežartuje, keď hovorí o potenciálnom použití taktických jadrových, biologických alebo chemických zbraní,“ povedal Biden.

Moskva reaguje 

Hovorkyňa ruského Ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová obvinila Joea Bidena z prekrúcania Putinových slov o jadrových zbraniach. Americký prezident podľa jej názoru začal svoj prejav na Valnom zhromaždení OSN nepravdivým citovaním svojho ruského partnera. Spresnila, že Putin nepovedal to,  čím americký prezident začal svoj prejav a čo sa mu snažil pripísať.

Udrite už na to Rusko!
Zelenskyj vyzval NATO, aby začalo „preventívne“ útoky na Rusko. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval severoatlantickú alianciu, aby začala "preventívne" útoky na Rusko, s cieľom zabrániť Moskve použiť jadrové zbrane. Udrite! „Čo... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Milan Laca

Zelenskyj apeloval

Pri tejto príležitosti ukrajinský  prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval NATO, aby podniklo preventívne útoky proti Rusku, namiesto toho, aby čakalo, kým Moskva použije jadrové zbrane. „Preventívne údery, aby vedeli, čo sa im stane.... A nie naopak - počkajte na ruské jadrové útoky... Neskôr tlačový tajomník ukrajinského prezidenta Sergej Nikiforov vysvetlil, že Zelenskyj nevyzýval na použitie jadrových zbraní proti Rusku. Išlo podľa neho o preventívne sankcie.

"Biely dom" to vidí inak

Prezident hovorí jedno, jeho administratíva iné. Biely dom sa domnieva, že Rusko sa nepripravuje na použitie jadrových zbraní. USA napriek slovám Vladimira Putina nevidia žiadne známky toho, že by sa Moskva chystala použiť jadrové zbrane. Vyhlásila to tlačová tajomníčka prezidentskej administratívy USA Karine Jean-Pierre. „Akékoľvek jadrové zbrane alebo rinčanie nimi,  berieme veľmi vážne. Chcem však povedať, že nevidíme dôvod na úpravu našej vlastnej strategickej jadrovej pozície a nemáme žiadne náznaky, že Rusko sa pripravuje na okamžité použitie jadrových zbraní,“ povedala Karine Jean-Pierre počas brífingu v Bielom dome.

USA: Rusko chceme v NATO!
Niekto v USA vyjadril želanie vidieť Rusko v NATO. Bývalý poradca Bieleho domu Bolton vyhlásil, že USA potrebujú vstup Ruska do NATO. Keď Rusi chceli, oni nechceli... Spojené štáty by chceli vidieť Rusko, ktoré by sa mohlo stať členom NATO.... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.