Politológ Michelko: Vlastní Matovičovi naznačujú, že má brzdiť
04 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Dnešné odvolávanie ministra financií bude nepochybne ostro sledované a adekvátne k tomu sú aj dohady, či odvolaný bude. Deväť poslancov OĽaNO demonštratívne nepodporí Matoviča pri jeho odvolávaní, nebudú však ani za jeho pád. Politológ Michelko to ako vidí "počiatok rozpadu" OĽaNO.

Bude to veselé

"Tak už sa nám Olajnisti začínajú rúcať . Deväť núl sa pokúša Igimu naznačiť že ma brzdiť . Aj tak im to nepomôže, ale aspoň vieme že ešte bude veselé . Zdá sa, že nesväta aliancia s Tarabom im nevonia," hodnotí situáciu politológ.

Demokratickí poslanci

"Vytvorili platformu v rámci OĽaNO. Text vyzvy: Nesúhlasíme so stupňovaním agresivity medzi demokratmi – a to ani zo strany OĽaNO – a preto sa nezúčastníme hlasovania o návrhu strany SaS na odvolanie Igora Matoviča. Vyzývame ho, aby vzal na vedomie vážnosť ohrozenia Slovenska a ako víťaz volieb 2020 navrhol takú novú dohodu demokratických síl, ktorou sa v NR SR obnoví stabilná väčšina zložená z demokratických poslancov. Kristián Čekovský; Róbert Halák; Monika Kozelová;  Anna Mierna; Anna Remiášová; Jaromír Šíbl; Tomáš Šudík; Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik," vymenúva Michelko poslancov, ktorí sa v rámci OĽaNO.

Zachránil Matoviča pred odvolávaním: Po kolapse v parlamente je poslanec na JISke
Meno 78-ročného poslanca Jána Kerekrétiho pozná Slovensko od štvrtka. V ten deň mali odvolávať ministra financií, no nestalo sa tak. Ján Kerekréti (OĽaNO) skolaboval a priamo v rokovacej sále sa ho ujala záchraka. Problémy mal dlhšie „Poslanec... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Nová platforma v OĽaNO

Deviati členovia novej platformy demonštratívne nepodporia Igora Matoviča pri jeho odvolávaní. Nebudú však hlasovať ani za jeho pád.

"Vyzývajú Igora Matoviča, aby vzal na vedomie vážnosť ohrozenia Slovenska a navrhol dohodu, akou sa v parlamente obnoví stabilná väčšina zložená z demokratických poslancov. Zároveň sa ospravedlnili za Matovičove útoky na novinárov," napísal v pondelok, v predvečer odvolávania na svojej nástenke na sociálnej sieti Jaromír Šíbl (OĽaNO).

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Odvolávanie Matoviča opäť preložili! TU je dôvod
Rokovanie parlamentu prerušili pre zdravotné ťažkosti jedného z poslancov, píše TASR. Počas štvrtkového rokovania parlamentu skolaboval poslanec Ján Kerekréti (OĽANO), rokovanie 72. schôdze tak museli po 16.00 h prerušiť. Predseda klubu OĽANO... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR