Rusi opäť plašia Západ...(VIDEO)
03 | 10 | 2022 I Milan Laca

Rozviedka NATO varuje pred možným štartom jadrového dronu Poseidon.

Rozviedka NATO vystríhala  velenie bloku pred možnými testami bezpilotného podvodného plavidla Poseidon, píšu talianske noviny La Repubblica.
V hre je ponorka
Noviny naznačili, že správa tajných služieb sa týka pohybov viacúčelovej jadrovej ponorky Belgorod v Karskom mori, kde by údajne mohlo dôjsť k vypusteniu jadrového dronu.
Explózia Poseidonu
Veľká hrozba 
"Poseidon môže vytvoriť rádioaktívne cunami, ktoré môžu zničiť metropolitné oblasti v USA, ako New York alebo Los Angeles," uvádza sa v  článku. Noviny poznamenali, že infračervené satelity, ktoré majú Spojené štáty, nevida, čo sa deje v hlbinách mora. Poseidon je skonštruovaný tak, aby vyžerovsl málo tepla a pohyboval sa nehlučne rýchlosťou viac ako sto kilometrov za hodinu. 
Čo je to za ponorku 
Viacúčelová jadrová ponorka Belgorod patrí do projektu 949A Antej (podobne ako Kursk), ktorý bol prerobený špeciálne pre systém Poseidon. Spustili ju na vodu v apríli 2019. Stálym nosičom Poseidonov však bude jadrová ponorka Chabarovsk.
Čo hovoril Putin
Prezident Vladimir Putin  prvýkrát oznámil vývoj Poseidonu v prejave o stave Únie v roku 2018. Podľa neho môžu byť takéto drony vybavené konvenčnými aj jadrovými zbraňami, čo im umožní zasiahnuť najrôznejšie ciele, vrátane zoskupení lietadlových lodí, pobrežných opevnení, aj infraštruktúry.
 
Katastrofické scenáre generála Šándora: Rus ešte nenasadil tú najťažšiu silu
Hlas generála Andora Šándora je jeden z tých, ktoré nie sú v konflikte Ruska a Ukrajiny na žiadnej zo strán. Dlhodobo sa na konflikt pozerá nezaujato a s chladnou hlavou. V podobnom duchu sa nesú aj jeho názory. Boli to Rusi? "Západný svet ukázal... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balašková
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik