Dmitrij Medvedev: Zelenskyj sa ponáhľa do tretej svetovej vojny
02 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Dmitrij Medvedev, bývalý prezident Ruskej federácie komentoval na svojom kanáli Telegram správu, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj žiada o prijatie Ukrajiny do NATO v zrýchlenom konaní. 

Informáciu o jeho príspevku priniesol portál mandiner.hu.

Na správu o Zelenského žiadosti reagoval Medvedev cynickou poznámkou: "Je to skvelý nápad prosiť NATO, aby urýchlilo pochod do tretej svetovej vojny.“ - napísal Medvedev a v rovnakom príspevku si súčasne pichol aj do prezidenta USA Joe Bidena: "Americký prezident neuznal výsledky referend, ktoré sa konali v ukrajinských župách. Škoda, určite by sme našli skvelé miesto pre nový americký konzulát na nových územiach Ruskej federácie“.
Napokon poslal odkaz aj Jensovi Stoltenbergovi. "Ak Ukrajina prestane bojovať, podľa Stoltenberga zanikne ako štát. Aký cynický chlapec – veď ak neprestane on, zmizne značná časť Ukrajincov“.

Generál Viktorín: Ukrajine vstup do NATO asi niekto sľúbil
Zelenskyj vyhlásil, že údajne splnili v konflikte s Ruskom všetko, čo je na vstup do NATO dôležité. Generál Jozef Viktorín si kladie otázku, či konštatovanie ukrajinského prezidenta neznie, akoby splnil úlohu, odmenou za ktorú sa Ukrajine otvoria... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.