Blaha: Dnes je na čele štátu duchovne vyprahnutá aktivistka, volajú ju Rizman
01 | 10 | 2022 I Eka Balašková

V sobotu mala strana Hlas, ktorá vznikla odštiepením sa od Smeru-SD, 2. pracovný snem. To, čo z úst Petra Pellegriniho odznelo na jeho úvod, pobúrilo podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu.

Sú hlasom budúcnosti, kým Smer patrí do minulosti

"Keď sa pozerám na tieto stovky odhodlaných tvárí, musím sa vrátiť späť, dva a pol roka. Bolo po voľbách a všetci sme cítili, že Slovensko potrebuje zmenu. Že potrebuje skutočnú sociálnu demokraciu, ktorá nebude len vykrikovať z opozície, ale ktorá je schopná svoje plány aj naplniť vo vláde. Slovensko potrebovalo stranu, ktorá dokáže ponúkať riešenie, ktorá sa vráti k ľuďom a bude ich skutočným hlasom," povedal na úvod pracovného snemu Peter Pellegrini, ktorý aj týmito slovami vyprovokoval Ľuboša Blahu, svojho niekdajšieho politického súpútnika.

Podľahol ilúzii

"Peťo Pellegrini vraj dnes vyhlásil, že Smer je stranou minulosti a Hlas je stranou budúcnosti. Áno, aj v bruselských liberálnych kaviarňach často hovoria o budúcnosti - predstavujú si 50 pohlaví, voňavé záchody pre transsexuálov a dúhové prajdy každú sobotu. Hovoria tomu progres. A oháňajú sa budúcnosťou. Vidím, že aj Peter podľahol ilúzii, že takúto "budúcnosť" a "progres" si vysnívali Slováci - obávam sa, že zažije studenú sprchu. Rúti sa na nás budúcnosť šialeného zdražovania, hypotekárnej krízy a možno aj jadrovej vojny - a my, strašní spiatočníci chceme sociálnu stabilitu a mier, no chápete, upáľte nás," ironizuje v správe na Telegrame Blaha.

Obhajcovia Haščáka o Lipšicovi: ŠKANDÁL! Ponúkol kajúcnickú spoluprácu
Jaroslav Hačšák pred dvoma rokmi strávil v kolúznej väzbe niekoľko mesiacov, za čo sa mu nedávno ospravedlnilo Ministerstvo spravodlivosti. K celej veci sa vyjadrili aj jeho obhajcovia a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Repa... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Prechádzka rodnou Petržalkou

"Prechádzam sa práve po Petržalke, kde som strávil nádherné detstvo za socializmu. To je tá minulosť, pred ktorou vystríhajú všetci progresívni liberáli. Ja mám na to iné spomienky. Každý mal robotu a byt. Ak má byť budúcnosť, že budeme bez práce a bez bytu, lebo nás budú banky vyhadzovať na ulicu pre nesplatené hypotéky, tak ďakujem, neprosím. Za Gustáva Husáka postavili komunisti stovky tisíc bytov. Boris Kollár chcel Husáka napodobniť a postavil stovky tisíc - bilbordov. Gratulujeme. To je tá slávna liberálna budúcnosť? Za socializmu sme tu museli čeliť takým komunistickým prežitkom, ako je teplá domácnosť a lacná elektrina. No chápete. Hnusná minulosť," spomína poslanec Smeru.

Sláva konzumu

"Ešteže nám bruselská liberálka Nicholsonová vysvetlila, že to nás ten zlý komunizmus rozmaznával. Tou slastnou budúcnosťou je mrznúť. Daj si kabát a tri svetre, porazíš tým Putina. Heuréka! Nech žije kapitalizmus! Jasné, za socializmu nebolo toľko konzumu a ľudia namiesto sladko progresívnych víkendov v Auparkoch robili také nechutnosti, ako že išli do prírody s rodinkami či sa stretli s kamarátmi. No fuj, minulosť. Budúcnosť je predsa shopping v nablýskaných obchodných centrách, obžieranie sa americkými hamburgermi a prehrabávanie sa značkovým tovarom, ktorý si aj tak nemôžeš kúpiť, lebo za pár šupiek otročíš v nejakej západnej korporácii a nemáš na to," poznamenáva Blaha.

Taraba: Kauza Haščák sa skončila fiaskom. A nie je prvá
Tomáš Taraba (Život-národná strana) spoločne s Robertom Ficom (Smer-SD) zvolávajú mimoriadnu schôdzu NR SR. Tá by sa mala zaoberať Úradom špeciálnej prokuratúry. Toto by sa stávať nemalo "Je totálne fiasko a hanba keď elitná špecializovaná... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Čierna budúcnosť

"Prepáčte, ale ja neprechovávam k minulosti takú nenávisť ako Peter. Vy áno? Ako decká sme po sídliskách chodili s kľúčmi na krku a naši rodičia sa o nás nemuseli báť. Dnes sa tu premáva stovky bezprízorných migrantov, Hamran krčí ramenami, že však čo by s tým akože mal robiť, však je len policajný prezident. Na hraniciach opäť hraničné kontroly, polícia nerieši nič, len kriminalizáciu opozície. Toto je tá slávna liberálna budúcnosť? Kedysi na čele štátu stáli sčítaní a skúsení štátnici - nech si o Husákovi myslíte čokoľvek, bol to ukrutne vzdelaný chlap, ktorý bojoval v SNP," pripomína Blaha posledného socialistického prezidenta.

Aká je úloha slovenskej ľavice

"Dnes je na čele štátu duchovne vyprahnutá aktivistka, ktorá nikdy nič poriadne nerobila a bojovala tak akurát za presun dedinskej skládky z bodu A do bodu B. Možno ju poznáte, hovoria jej Rizman. Vždy, keď sa prechádzam po Petržalke a spomínam na svoje detstvo, hovorím si, že minulosť možno mala veľa chýb, ale mali sme sociálne istoty, robotu, byty, nemocnice, školy, škôlky, vlastné fabriky a mier. Nič z toho dnes už nie je samozrejmosťou. Som presvedčený, že úlohou slovenskej ľavice je dať ľuďom práve to, čo im kapitalizmus vzal. Nie, netúžim po liberálnej budúcnosti bez rodín, bez národov, bez človečiny. Nie, my nie sme ako Peter," odmieta možné porovnávanie Hlasu a Smeru jeho podpredseda.

Tragický osud si ich našiel v aute (FOTOGALÉRIA)
Len nedávno vyhasol po autonehode život herečky Anne Heche. Nebola však jediná, koho si osud našiel práve v "štvorkolesovom tátošovi". Tieto celebrity si pamätáme. Kňažná Grace 15. septembra uplynulo 40 rokov odo dňa, kedy svet zastihla správa o... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Dostal Smer kompliment?

"Ak vravia, že sme stranou minulosti, možno to myslia ako kompliment - že do budúcnosti chceme ľuďom uchrániť také výdobytky ako je sociálna spravodlivosť, národné tradície a mier. Od slniečkarov to berme ako lichôtku," chápe veci po svojom Blaha.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik