Strana Smer-SD je proti vstupu Ukrajiny do NATO
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Strana Smer-SD je proti vstupu Ukrajiny do NATO. Uviedol to jej predseda Robert Fico. Ak by bola v súčasnosti strana vo vláde, rozhodnutie o vstupe by medzinárodne vetovali.

"Ako predseda Smeru-SD budem viesť poslancov Národnej rady SR za túto stranu, aby v prípade hlasovania o súhlase so vstupom Ukrajiny do NATO boli proti," vyhlásil Fico.

Vstup Ukrajiny do NATO je podľa neho "krokom k tretej svetovej vojne", ktorý nemôže byť ospravedlnený použitím ruskej vojenskej sily na Ukrajine. "Je popretím všetkých doterajších dohôd superveľmocí," vyhlásil.

Ukrajina podala v piatok žiadosť o "zrýchlený" vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin podpísal zmluvy o pričlenení okupovaných ukrajinských regiónov k Rusku.

Eduard Chmelár: Toto už nie je hra, dostávame sa do záverečnej fázy
"Ak štátnici nedostanú rozum, tak sa jadrovej vojne nevyhneme," myslí si politológ Eduard Chmelár. Eduard Chmelár, politológ na sociálnej sieti zverejnil názor s názvom "Ako sa dostať z Ukrajinskej pasce," ktorý preberáme v plnom znení. Sme len... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik